Články

Skauti a skautky ve Strakonicích

Dne 23. března v 16:30 se skautky a skauti se zabalenými věcmi začali shromažďovat na autobusové zastávce v Tlučné, plní očekávání, co je v následujících třech dnech čeká. Když už jsme byli všichni, přijel autobus, naložili jsme zavazadla a vyrazili na vlakové nádraží. Poté, co jsme dorazili, nás čekala skoro hodinová čekací pauza na vlak. Během čekání dorazilo pár opozdilců a my mohli vyrazit na naše nástupiště. Nasedli jsme do vlaku a před námi byla hodinová cesta, která naštěstí rychle utekla. Když jsme vystoupili z vlaku, čekala nás krátká procházka směr skautská základna. Na základně na nás čekal Kubajs s Niky. Vybalili jsme si, dali jsme si večeři a pak pro nás byla připravena večerní hra – Aktivity. Rozdělili jsme se do skupin a hra začala. Pro vítězný tým byla připravená sladká odměna. Pak už nezbývalo nic jiného než jít na kutě.

Druhý den dopoledne nás čekalo rozluštění zprávy, ve které stálo, co ten den budeme dělat. Po obědě byl chvíli polední klid a poté mohla začít naše výprava – nejprve na strakonický hrad, safari a jako poslední na strakonický Stonehenge, kde jsme udělali pár společných fotek a trochu vyčerpání dorazili zpět na základnu. Po večeři následovala další aktivita, kdy se děti rozdělily do tří skupin a plnily různé úkoly, jako například: předání si karty dokola jen pomocí úst, postavení věže z kostiček, která sahala až po strop, lovení jablek z vody a následně lovení kyselých žížalek z mouky. Po skončení večerních her jsme šli spát.

A byl před námi poslední den, den odjezdu. Dopoledne jsme si zahráli pár her, ve kterých děti čekala i překážková dráha ve dvou, kdy jeden ze dvojice měl zavázané oči a byl navigován tím druhým. Byla legrace pozorovat některé dvojce. Po obědě už nám nezbývalo nic jiného než si zabalit, uklidit a vydat se na cestu. Po příjezdu do Tlučné už jsme se jen rozloučili a vydali se domů.

Fotogalerie: Skauti a skautky ve Strakonicích