Články

Operace Křížový vrch

1. 4. 2017 jsme se s chlapeckým oddílem sešli na vlakovém nádraží, abychom prozkoumali a zmapovali okolí měst Chotěšov a Stod s cílovým bodem Křížový vrch, ze kterého je vidět na míle daleko. V počtu krásných 21 lidí jsme nastoupili do vlaku a započali naši epickou výpravu.

Po výstupu z vlaku jsme obdrželi mapu a souřadnice místa, kam se máme vydat. Společnými silami jsme nejenom zjistili, kam dojít, ale také jsme naučili všechny ostatní členy orientovat se v mapě, aby nás poté mohli dovést do cíle. Cestou jsme si vyzkoušeli, jaké to je být pod velením nespokojeného generála, a tak jsme různě skákali, pochodovali či běhali indiánským během. Také jsme viděli obrovskou žabí rezervaci s miliardou žab.

Po tom, co jsme došli na Křížový vrch, jsme dostali za úkol dohledat spisy, které zde byly zanechány jednotkou před námi. Tyto dokumenty byly ovšem hlídány, a tak jsme se museli oblastí proplížit neviděni a neslyšeni. V dokumentech byly informace o Křížovém vrchu, které jsme si přečetli u ohně, kde jsme si udělali oběd. Následně už nám nic nebránilo v tom vylézt na samotnou rozhlednu a splnit tak úkol prozkoumat okolí. Výhled to byl úchvatný, Eddie si s sebou dokonce vzal dalekohled a díky tomu to dostalo úplně novou úroveň. Dole nám ještě pan správce poskytl přednášku o tom, co všechno jsme mohli vidět, doporučil nám dobít síly na nabíjecím místě a následně se s námi rozloučil, protože my už jsme měli nejvyšší čas vyrazit zpátky na vlak. Ten jsme nakonec v pořádku stihli, a tak jsme včas po náročném výšlapu dorazili domů, kde jsme mohli pořádně odpočívat a dobít síly na další výpravu.

Fotogalerie: Operace Křížový vrch