Střediskové akce

Sportovní odpoledne v tělocvičně 2019

V lednu je venku ještě zima, a protože i v zimě se chceme trochu vydovádět, udělali jsme si 26. ledna odpoledne střediskovou akci v tělocvičně. Rozdělili jsme se na dvě skupiny a program si utvořili tak, aby se bavily obě věkové kategorie.

Co ovšem provázelo obě skupiny, byla pořádná dynamická rozcvička a hraní si na zvířátka, což protáhne a zahřeje celé naše tělo a připraví ho na další sportovní výkon.

Pak už následovaly různé aktivity jako vybíjená s takovými pravidly, kdy po zásahu do končetiny ji ten daný hráč nesmí používat. Vznikaly pak takové situace, kdy hráč třeba poskakoval na jedné noze nebo se plazil po zemi.

Nejoblíbenější aktivitou je ale chvilka volné zábavy, kdy se využije všeho vybavení tělocvičny a každý dělá, co ho zrovna baví. Mohli jsme tak vidět různé akrobatické kousky ať už na zemi, kruzích či kladině. Skákání přes velké i malé překážky a skrz obruče, houpání se na kruzích nebo lezení po lanech.

Každá skupina pak zakončila svoji chvilku hraní protažením a pak se již vydala domů, aby si odpočala a připravila se na další akce, které je tento rok čekají.

Fotogalerie: Sportovní odpoledne v tělocvičně 2019