Střediskové akce

Plzeňský Maškarák 2018

V chladnou neděli 18. března se do společenského sálu na Skvrňanech slétly víly z dalekého okolí, princezny přijely ve svých kočárech, vojáci přišli v plné polní, basketbalistky dorazily rovnou ze zápasu, a dokonce i Šmoulu jsem tam viděla. A co se to dělo, že všichni dorazili? V Plzni se totiž konal Maškarák.

Pro děti bylo připraveno spoustu soutěžních stanovišť, kde mohly poměřit své síly s ostatními. A pokud se jim zrovna nechtělo soutěžit, mohly tancovat na parketu, pojídat jídlo z bufetu či zdobit stůl potažený papírem. A že na zdobení byla motivace veliká – kromě nejhezčích masek se soutěžilo i o nejhezčí stůl.

Někdy v průběhu soutěžení dorazila udýchaná Culinka z Culinkova a s pomocí tanečků a písniček dětem vyprávěla, jakou to měla náročnou cestu. Brzy ale zase utíkala zpět na vlak a s dětmi si zahrál Šmoula hru „Šmoula řekl“. Zbytek odpoledne už se jen protancovalo, až konečně přišlo vyhlášení.

Žádná z našich masek sice nevyhrála, zato jsme ale dostali cenu nejlépe vyzdobeného stolu, kterou bylo zbylé jídlo z bufetu! Sbalili jsme se, dojedli, projeli se v nákupním vozíku a vyrazili na autobus do Tlučné.

Myslím, že jsme si akci všichni užili a příští rok se vypravíme znovu.

Fotogalerie: Plzeňský Maškarák 2018