Střediskové akce

Stěhování klubovny

„Příští víkend se přestěhujeme!“ Tak právě tahle věta, pronesená na pravidelné schůzce klubu v pátek 23. ledna, zahájila avizované přemístění skautské klubovny ze suterénu MŠ do prostor bývalé malé budovy ZŠ. Se stěhováním jsme počítali, jen nikdo z nás netušil, že to přijde takhle brzy. Pracovníci OÚ totiž zvládli slíbené úpravy v rekordním čase, za což jim i vedení obce patří náš velký dík. 1. patro ZŠ bylo nově vymalováno, v jedné z místností byl položený nový koberec a vše tak čekalo jen na náš příchod. Ještě v pátek na klubu se tak ve staré klubovně sundaly veškeré nástěnky, diplomy a dekorace ze zdí a během následujícího týdne tu proběhly poslední družinové schůzky.

Fotogalerie: Stěhování klubovny

Hlavní vlnu stěhování jsme odstartovali v pátek 30. 1. ve 14:30. Využili jsme tak pololetní prázdniny, aby byl dostatek rukou na přenášení věcí. Dohodli jsme se, že nejdřív kompletně vyklidíme starou klubovnu. A tak se balilo do krabic, přenášely se židle a nástěnky a nakládalo se do auta, aby se z něj o několik desítek metrů dál vše mohlo zase vyhrnout a uložit do přízemí ZŠ. Upřímně, šlo to rychleji, než jsem alespoň já čekala, a večer už v klubovně zůstaly jen věci, na které byl potřeba vlek. Zbyl tak ještě čas připravit si vše na další den. S Beruškami jsme se tedy chopily uklízecího náčiní a vytřely jsme místnosti a umyly okna a parapety po malování. Tak skončil první stěhovací den a nezbývalo než si domluvit čas srazu na sobotu a jít domů načerpat síly.

V sobotu jsme se sešli v 9 hodin a hlavním úkolem bylo vymyslet, jak místnosti obydlíme. Pak už šlo vše jako po drátkách – roznosili jsme nábytek, dopřevozili bedny a zbylý nábytek z klubovny a definitivně jsme se s naším dlouholetým útočištěm rozloučili. Do večera jsme pak stihli kompletně zabydlet sklad vybavení a začali jsme postupně hledat místo i pro další věci. Den však není nafukovací, a tak jsme se shodli, že vše dokončíme v neděli.

Sešli jsme se opět dopoledne a čekaly na nás další dodělávky. Kluci pověsili nástěnky, rozmístily se poslední věci a pak už následovalo zútulňování. Klubovny jsme vyzdobili vlajkami, plackami a z chodby jsme udělali síň slávy a obložili ji získanými diplomy. Na závěr nezbývalo než pořádně vytřít, vše uklidit a klubovna se mohla těšit na první schůzky.

Bylo to náročné, ale zůstal za námi kus výborně odvedené práce. Během víkendu do klubovny dorazila a své ruce k dílu přiložila naprostá většina členů Bílého vlka, kterým bych ráda ještě jednou moc poděkovala. Tak doufejme, že si na novou klubovnu brzy zvykneme a bude nám dobrou základnou pro další skautské aktivity.