Střediskové akce

Listopadové překvapení

V sobotu 29. listopadu nastal ten správný den. Den, kdy Katsuro mohl proniknout do tajemného světa duchů a získat tak další střípek talismanu nesmírné moci. Takovou příležitost jsme si samozřejmě nemohli nechat ujít, a tak se nás o půl páté u klubovny sešlo přes třicet. Společně jsme, pouze za svitu lucerniček, vyrazili nejprve na okraj lesa. Tady bylo naším úkolem vypustit průzkumné balóny, které by ozářily posvátnou půdu a přilákaly místní duchy. Světlo putovalo oblohou a my se vydali k nedalekému úlu. Právě zde se totiž zjevil hodný duch Juchuch.

 

Ten nám pověděl, že zná místo, kde je část talismanu ukrytá, jeho polohu nám však může prozradit, pouze pokud mu přineseme správnou kombinaci barevných kamínků. Udělali jsme si dvojice a každý dostal tři modré kamínky. V okolí se nacházela stanoviště označená lucernou a na každém z nich bylo, po splnění jednoduchého úkolu, možné vyměnit své kamínky za kamínky jiné barvy. Cíl byl jasný – dvojice měly vždy přijít za Juchuchem, ukázat mu společně svých 6 kamínků a on jim prozradil, jestli mají ty správné barvy. Protože byla úplná tma, rozdali jsme si ještě před rozchodem ke stanovištím čísla a také jsme si smluvili, že pokud někdo uhodne kombinaci, Juchuch zahouká a všichni se k němu vrátí zpátky. Dvojice odhodlaně vyrazily. Cestu jim však čas od času zkřížili zlí duchové, kteří se dali poznat podle toho, že hýřili všemi barvami. Když se k nim pak některá z dvojic dostala moc blízko, vzali jí všechny kamínky a ona se musela k Juchuchovi vrátit pro nové. Po několika neúspěšných pokusech naštěstí přišel ten úspěšný a všechny dvojice se opět shromáždily kolem Juchucha. Ten hrdinům prozradil, že se objevila cesta, která vede k osvětlenému místu s úlomkem z talismanu. Aby se však otevřela, je zapotřebí utvořit jeden velký kruh, chytit se za ruce a vytvořit tak silnou energickou vlnu. Tím vznikne prostor pro 2 hrdiny, kteří pro část talismanu vyrazí.

Postupovali jsme přesně tak, jak řekl duch a vyslali jsme Ťapíka se Špagetkou. Když se dlouho nevracely, začali jsme mít divný pocit, že se něco stalo. A měli jsme pravdu – po chvíli se vrátila zpět jen Špagetka s tím, že střep sice našly, ale čekala tam neznámá banda, která Ťapíka unesla. Ona sama jim prý stěží utekla. Stalo se tak, co se stát nemělo a duch Juchuch rozhodl – v okolí začalo být nebezpečno a světlušky a vlčata se musí společně vrátit domů, na cestu za záchranou vyrazí jen ti starší. A ještě než se duch definitivně rozloučil i se zbylými skauty a skautkami, poradil jim, že nedaleko na ně bude čekat spojka, která by mohla vědět, o jakou bandu se jedná a poradila jim, jak získat zpět část talismanu a Ťapíka zachránit. Skupina neohroženě vyrazila kupředu, i když ji trochu brzdila Špagetka, která po útěku únoscům byla vysílená a musela se nechat celou cestu nést. Na určeném místě skupina opravdu potkala spojky, které ji dovedly k bývalé střelnici. Právě tady se ukrýval celý tábor nepřátelských samurajů. Nejtěžším krokem tedy bylo vymyslet plán, jak odlákat hlídku, která střežila zajatce i talisman tak, aby nepojala ani nejmenší podezření a poplachem nevzbudila své spící spolubojovníky. Akce klapla na první pokus, Ťapíka se podařilo dostat ze spárů nepřítele a další, již třetí, část talismanu skončila v klubovně v bezpečí obálek našich hrdinů. A po výborně provedené akci už nám nezbývalo než se vrátit domů s pocitem, že jsme se zase posunuli o kousek blíž k cíli. Kdy nás asi čeká pokračování cesty?