Střediskové akce

Vánoční procházka

V sobotu 21. 12. 2013 v 11 hodin jsme se sešli u klubovny, abychom společně vyrazili na procházku do lesa. Cílem nebylo jen provětrání a příprava těla na blížící se vánoční svátky, ale spojili jsme příjemné s užitečným a připravili si nějaké ty „dárečky“ i pro obyvatele lesa. A kde že bude nejlepší zvířátka nakrmit? Tak to ví Píďa, který nám dává správný směr, a my můžeme vyrazit. Počasí nám přeje a studený vítr, který chvílemi fouká, zdatně překrývají sluneční paprsky.

Už máme za sebou kus cesty a je čas trošku si odpočinout a taky splnit důležitý úkol. „Je před námi strastiplná cesta a předpokládá se, že ne všichni dojdou na její konec, stoprocentně tam ale musí dorazit všechny zásoby, které s sebou neseme. Takže musíme vyrobit něco, co zvládne unést celý náklad a ještě ke všemu to dokáže obsluhovat pouze jediný člověk. A zařízením, které všechny tyhle požadavky dokonale splňuje, jsou obyčejné sáňky. Co na tom, že místo po sněhu je potáhneme po blátě, službu splní určitě znamenitě. No, tak na co ještě čekáte, honem se dejte do práce, konstruktéři Tomsík, Jenkýs a Špéťa vám už nějaký ten úkol určitě zadají...“ Pokyny jsou jasné, a tak se nosí větve, svazuje základní konstrukce, vymýšlí výplet a nakonec tu před námi opravdu stojí něco, co by se dalo označit za saně. Naskládáme na ně všechen náklad a pokračujeme v cestě.

Doslova za rohem si ale v lese všimneme neobvyklé skupinky lidí stojících kolem ohniště. Dodáme si odvahy a společně jdeme přímo k nim. Jsou to templáři, kteří si tady připravují oběd. Zeptají se nás, co tu pohledáváme. Když prozradíme, že jdeme krmit zvířátka (samozřejmě proto, aby oni měli ve zdejších lesích přes zimu co lovit, pošlou nás na nedaleké místo, kde máme dobroty rozvěsit a po návratu nás prý zvou na hostinu. To si tedy opravdu necháme líbit. Vyložíme náklad a zamíříme zpět, protože z „rožně“ se právě sundavají grilovaná kuřátka. Templáři nás mezi sebe ochotně přijmou a hostina je opravdu výtečná, ale než se nadějeme, je čas vrátit se zpátky domů. Pomůžeme tedy vše uklidit, poděkujeme za milé pohoštění a společně vyrazíme zpět ke klubovně. Tak veselé Vánoce a naviděnou v roce 2014!

Fotogalerie: Vánoční procházka