Střediskové akce

Výprava na Buben 2013

Naše cesta začala v devět hodin u klubovny, kde se sešlo přibližně dvacet dětí. U klubovny jsme našli dopis, který nám sdělil, že ledová královna z nedalekého hradu Buben unesla Velikonočního králíčka a jeho kuřátko.
Vydali jsme se na cestu s velkým odhodláním králíčka najít. Šli jsme po stopách kuřátka, které zanechalo žluté stopy. Cestou nás měly zastihnout laviny, ale díky příznivému počasí žádné nebyly. Plnili jsme řadu úkolů jako skládat mapu, stavět z šišek vejce, házet šišky na strom a řadu dalších.

 

Cesta byla dlouhá a už cestou většina malých odvážlivců skuhrala, že je bolí nohy. Po několikahodinové cestě jsme dorazili na hrad, kde jsme zjistili, že králíček s kuřátkem se s královnou vypořádali a už jsou dávno pryč.
Zjistli jsme, že poklad v podobě čokoládových vajec stráží ledové sochy, které odrážejí hlučné zloděje. Každý získal čokoládové vejce a ve třináct hodin jsme si opekli to, co nám maminky zabalili. Potom, co jsme snědli oběd, jsme se vraceli ke klubovně. Nakonec jsme dorazili ke klubovně a rozešli se domů.