Střediskové akce

Velikonoční výprava na Buben 9.4.2012

Na velikonoční pondělí, před devátou hodinou, se nejodvážnější světlušky, skautky, vlčata a skauti z našeho oddílu sešli u klubovny, aby se vydali najít velikonoční kuřátko.

Podle legendy první kuřátko, které se o Velikonocích narodí, je kouzelné, a první lidé, kteří jej spatří, získají sladkou odměnu. Jéé čokoláda, to je něco pro nás!

Vystopovat kuřátko nebylo jednoduché. Urazili jsme dlouhou cestu plnou ne zrovna jednoduchých úkolů, na jejímž konci jsme zjistili, že nám kuřátko před nosem unesli zlí bandité! Co teď?

Rozdělali jsme oheň, posilnili se (znáte to - s plnými bříšky se lépe přemýšlí) a ukuli jsme plán, jak kuřátko osvobodit.

Čelili jsme té největší výzvě: proplížit se mezi hlídkami banditů tak tiše, abychom nevzbudili jejich pozornost. PST! Ani špitat, ani kýchat, zlehka našlapovat, oči na stopkách a srdíčka rozbušená.

Však nám tváře napětím zčervenaly a oči se rozzářily malým i velkým, když se nám kuřátko povedlo zachránit. Mlsné jazýčky pohladila čokoláda a radostně jsme se vydali na zpáteční cestu.