Střediskové akce

Velikonoční výprava na Buben 2007

Na Velikonoční pondělí jsme se sešli v devět hodin u klubovny k tradičnímu pochodu na zříceninu hradu Buben. Ještě jsme chvilku počkali na opozdilce a vyrazili po modré turistické značce. V lese „u vojáků“ nás Šiky seznámil se způsobem, jak se dají přenášet tajné zprávy zvědů. A na takové zvědy jsme si také zahráli. 

Každý z nás dostal jednu informaci vedoucí k dopadení zloděje beránků. A tak se někdo dozvěděl, že sedí na pařezu, jiný, že sedí pod dubem, a další, že kouká na chalupu. Šli jsme dál každý se svojí informací. U pohodnice byla pauza. Po chvilce jsme vyrazili hledat zloděje. Našli jsme rovnou tři. Jenže, který z nich je ten pravý? Teď přišly na řadu naše jednotlivě nesené informace. Dali jsme hlavy dohromady a zloděje vypátrali. Ten nám odevzdal beránky, na kterých jsme si náramně pochutnali.

Než však na beránky přišla řada, čekalo nás ještě sbírání dřeva a  hledání kamenů na ohýnek. Zanedlouho už dříví v ohni pěkně praskalo a nad ním se ohýbaly pruty pod špekáčkama. Když jsme zpucovali buřtíky, rozdělili jsme si beránky. A nastalo velké balení a zahlazování ohniště.

Poté jsme se rozdělili. Světlušky a vlčata se vraceli zpět do Tlučné, zatímco skautky a skauti vyrazili na Buben. Obě skupiny celou cestu doprovázelo sluníčko a dobrá nálada. Taky i nějaký ten koledník s pomlázkou.