Střediskové akce

Zahajovací schůzka 2006/2007

Je tu opět začátek školního roku a s ním i naše tradiční zahajovací schůzka.  Letos jsme opět mezi sebe pozvali kluky a holky z první a druhé třídy a doufáme, že s námi vydrží a budou chodit dál na družinové schůzky.

Když jsem se rozloučili s rodiči u klubovny, vyrazili jsme do lesa. A nebyl to jen tak ledajaký les, byl to les strašidelný. Žili v něm totiž zlí skřeti, ale také hodní trpaslíci. My jsme tam museli jít a ty hodné trpaslíky najít, aby nám prozradili, kde se schoval tupý Gnol se svým pokladem.

Než jsme do toho lesa vstoupili, udělali jsme si čtveřice, aby se nás skřeti alespoň trochu báli. Když si i přesto na nás troufli a dali nám babu, tak nám z toho zkameněla noha a museli jsme se jít k Šikymu vyléčit.

Trpaslíků žilo v lese celkem šest a my jsme je postuně všechny navštívili. Oni nám ale nechtěli jen tak říct, kde Gnol je. Museli jsme nejprve splnit jednoduchý úkol.

Když jsme konečně všechno spolnili, bylo nám jasné, že se musíme vrátit zpátky ke včelínu a tam někde Gnola hledat. To nám nedalo velkou práci. Gnol seděl na svém pokladu v nedalekém dolíku. A když jsme uhodli hádanku, podařilo se nám poklad otevřít. Byly to výborné bonbóny a čokoládové zlaťáky.