Střediskové akce

Velikonoční výprava na Buben

Jako každý rok jsme se na Velikonoce vypravili na Buben. Sraz před klubovnou byl v 9:00. Poté Mišák vyprávěl příběh o zajících, kteří nesli vajíčka a vytratili je v lese. Děti dostaly za úkol je najít.

Vydaly se po jejich stopách. Když našly kraslice, rozdělily se do družin podle podle prostřední barvy na těchto kraslicích.

A nyní jsme se všichni vydali hledat zajíčky. Prvním úkolem při cestě bylo kopat tenisák po cestě až k poli.  Poté, co jsme ho dokopali na určené místo, dostali jsme  příslušný počet kartiček. A šlo se dál. Čekal nás další úkol - chůze poslepu. Poslepu se šlo až k silnici vedoucí do Myslinky.

Za Myslinkou jsme dostali další úkol. Najít písmenka a složit z nich dvě slova. Při skládání slov byla malá pauza na svačinu. Pak jsme si všichni vyrobili malý klacík se jménem. Při další cestě jsme ho pak museli nenápadně zahodit tak, aby se toho nikdo nevšiml a zároveň sledovat ostatní, aby se to nepovedlo jim. A to všechno než se dojde k silnici od Kozolup.

Poté jsme dostali další úkol, nesměla se říkat slovíčka ANO a NE a jim podobná. Kdo se přeřekl, dostal čárku fixem na ruku. Družina, která po příchodu na Buben měla čárek nejméně získala největší počet kartiček. 

Ti nejmenší dostali zajíčka rovnou, ale my starší jsme si ho museli nejprve najít. Zašifrovanou nápovědu jsme našli na kartičkách, které jsme celou cestu dostávali za plnění úkolů.

Protože se nám začalo kazit počasí, Mišák a ti nejmenší vyrazili urychleně domů a my si ještě opekli buřty. Pak kluci vyšupali holky a za mírného mžení jsme odcházeli domů.