Letní tábory

Tábor 2016 Trpaslíci

„Balendilíne, můj čas už se blíží, a proto bychom měli svolat velkou trpasličí radu a zvolit na ní mého nástupce.“ „Ale pane,“ pravil Balendilín, „víte přece, jaký má Gundrabar názory ohledně říše elfů, takový trpaslík nemůže usednout na trůn.“ „Vím to, Balendilíne, a proto jsem vymyslel lest a nechal poslat pro dalšího trpaslíka, jakožto nástupce na trůn velkokrále.“
Takovýmto dialogem začínal náš letošní tábor, který se konal již tradičně na louce v Rozněvicích u Pernarce ve dnech 9.7. – 23.7. Na tábor jsme přijeli jako zástupci z trpasličího kmene druhých. Naším úkolem bylo pomáhat trpaslíkovi Tungdilovi, který byl vychován lidským magusem, a prodloužit tak volbu velkokrále do doby, než král a jeho poradce něco vymyslí.
Nicméně Tungdil s naší pomocí pojal tuto výzvu opravdově a soutěžil tak se svým oponentem z kmene čtvrtých. A tak jsme zlepšovali svoji trpělivost učením se trpasličí abecedě, pořádali jsme závod v běhu se zlatem a dokonce se zúčastnili soubojů, abychom zjistili, který z uchazečů o trůn je lepší. Mezitím jsme také plnili s Tungdilem úkoly, které mu zadal jeho lidský mentor, a objevili hrozbu v podobě skřetů, která se na nás řítila. Tu bylo nutno zastavit, a tak byla svolána velká magická rada magusů, kde se zrodil Nod’on - hlavní záporák táborové hry - tím, že vysál sílu všem ostatním mágům a tím je porazil.
Trpaslíci nakonec zjistili, jak porazit Nod’ona - vyrobením zbraně Ohnivá čepel, ale úkol to byl velmi obtížný, a tak ho Tungdil vybral jako poslední, který musel být splněn, aby mohl být zvolen nástupce na trůn. Během tvorby této zbraně jsme zažili spoustu dobrodružství jako sběr surovin v magickém lese, stavbu velkých pecí, výpravu do rozpadlin říše prvních, získávali jsme dračí lampu a zapalovali ji dračím ohněm a dokonce jsme mohli připravit program pro samotné vedoucí a ukázat jim, že i mi to umíme.
Po dokončení zbraně jsme se probojovali až k samotnému Nod’onovi, pomocí lsti proklouzli přes jeho velkou armádu skřetů a s Ohnivou čepelí zničili čtyři krystaly, které držely jeho moc. Vítězství jsme náležitě oslavili na velké hostině, kde jsme následně svými dary obdarovali nového trpasličího velkokrále, který z nich je ještě stále moc nadšený.

Fotogalerie: Tábor 2016 Trpaslíci