Aktivity pro veřejnost

Mikulášský rej

Stalo se už tradicí, že začátkem prosince zavítá Mikuláš mezi tlučenské děti. Ani letos nás nezklamal. Mikulášský rej se konal v sobotu 6. 12. 2014 v restauraci Na Hřišti. K tanci a poslechu nám zahrál pan Kopejtko. 

Naučili jsme se tančit čertovský dupák a mikulášskou mazurku. Vyzkoušeli si, jak létají andělé a mezi stoly se prohnala i mašinka. Než se dostavil Mikuláš, stihli jsme si ještě vyrobit pytlíčky na dobroty. Vír tance náhle přerušilo cinkání zvonců a strašlivé bllllll… V těsném závěsu za čerty dorazil i Mikuláš a andělé. V sále byly samé hodné děti, a tak čerti odešli s nepořízenou. Zato Mikuláš měl plné ruce práce. Odvážně jsme přednášeli a zpívali a sladkosti z koše kvapem mizely. Než se s námi Mikuláš rozloučil, museli jsme mu slíbit, že i následující rok budeme hodní. Po ochutnání obdržených dobrot jsme se setkali v čertovském ringu, zahráli jsme si totiž hru na kradení ocásků. U pekelníků jsme se ještě chvilku zdrželi na taneček u jejich ohně. Líným čertům však došlo dřevo a my jsme se rozprchli jej hledat po sále. Zanedlouho měli čerti dřeva hromadu a my dostali sladkou odměnu.

To byla poslední část programu, který si pro nás připravili tlučenští skauti. Nezbývalo, než se rozloučit a těšit se na viděnou zase za rok.

Fotogalerie: Mikulášská nadílka