Aktivity pro veřejnost

Pohádkový les 2014

I letos se naše středisko podílelo na pořádání této v naší obci celkem nové akce, která se koná u příležitosti oslavy Dne dětí. Protože kde jinde než v našich řadách byste hledali ty nejlepší Vodníky, Víly, Čerty, Medvěda nebo Dlouhého, Širokého a Bystrozrakého? A pokud vás zajímá, jak se nám i dětem dařilo, určitě čtěte dál.

V sobotu 31. 5. 2014 se jako mávnutím kouzelného proutku proměnil kousek obyčejného lesa v les pohádkový. A co všechno na účastníky čekalo? Podívejme se na to očima jednoho z nich.


„Už mám to nejdůležitější - kartičku na razítka a vyrážím na trať. Hned u tribuny vidím Horníka. Dostal jsem kousek uhlí a prolezl jsem s ním tunelem. A mám první razítko. Po oranžových fáborkách chvátám k dalšímu stanovišti. Hele Bob a Bobek. Několika míči se trefuji do jejich klobouku a cestou do kopce přemýšlím, co na mě bude čekat nahoře. Zívající Trpaslík mi vypráví o ztracených kamarádech, našel jsem jich šest a s razítkem od Sněhurky zase vyrážím dál po fáborkách. No vida, táta s mámou už mě došli, a bylo na čase, na dalším stanovišti jsou totiž čerti. „Blll…,“ přivítala mě Čertice a podává mi pytel. Naštěstí mě v něm nenese do pekla, ale mám v něm doskákat k čertovi pro razítko. Uf, peklo je za mnou. Po krmení Medvěda pokračuju v cestě a za rohem mě vítá Vodník. Strkám ruku do záhadných rour a zjišťuju, co se v nich schovává za poklady. „Voda a hrneček," říkám Vodnici a na mojí kartičce přibylo už šesté razítko. Z rybníka rovnou na vílí paseku. Teď najít ty švestky a razítko bude moje. Mám je a mířím za dalším dobrodružstvím. A jéje, číhá na mě Ježibaba u perníkové chaloupky. Naštěstí spí, rychle pustím Jeníčka s Mařenkou z chlívku a s razítkem a slaďoučkým perníčkem peláším pryč. Málem jsem minul Tři prasátka. Rychle jednomu utrhnu ocásek a za ten dostanu prasátko na mojí razítkovou kartičku. Už mi zbývá poslední volné okýnko, proto musím zpátky na hřiště. Dlouhý, Široký a Bystrozraký tu postavili překážkovou dráhu. Hotovo, nasbíral jsem všechna razítka a jde se pro buřta.“

Pohádkový les pro děti připravili členové místních organizací spolupracující s Komisí Pro Občanské Záležitosti OÚ Tlučná. Poděkování též patří Pekařství Šefl a Řeznictví - Lávička za pečivo a buřty jako sponzorský dar. A velký závěrečný dík patří také sobotnímu prosluněnému odpoledni, které přilákalo na 120 soutěžících dětí, které si společně s rodiči užili krátký výlet do pohádky.

Fotogalerie: Pohádkový les 2014