Aktivity pro veřejnost

Setkání tlučenských skautů a skautek z let 1968-1970

Letos je tomu 35 let, kdy byla násilně ukončena činnost skautské organizace Junák a tedy i činnosti tlučenského střediska čítajícího tehdy 137 členů. Téměř všichni se tehdy účastnili nezapomenutelných letních táborů na Výrovském potoce v roce 1969 a na Kosím potoce v roce 1970.

Vzpomínky na průběh obou táborů vedly k myšlence uskutečnit setkání po 35-ti letech a proto bylo sestrou Jarkou a Zdenou toto setkání svoláno na sobotu 8. října do klubovny hasičské zbrojnice. Sešlo se nás sice jen 32, ale byl to přesto opravdu zdařilý večer. Dostavili se zejména tehdejší rádci a rádkyně družin a vedoucí oddílů, včetně bratrů z oddílu Červeného Újezda. Bylo opravdu o čem povídat, na co vzpomínat. Kolovalo mnoho fotek z tehdejší doby, několik kronik i ze současné doby. Zpívání při kytarách Bohouše a Franty vyplnilo celý večer až do půlnoci.

Účastníci byli seznámeni bratrem Rixem s činností současného střediska Krokodýl, které je vedeno Michalem a Janinou a patří svoji pestrou činností k nejlepším v okrese. Vedení střediska je tvořeno většinou z dětí tehdejších našich členů. Je potěšitelné, že všichni mají Vůdcovskou zkoušku a sedm z nich jsou absolventi skautské lesní školy Šiwo, nebo lesního kurzu Moa.

Dnešní setkání po 35-ti letech bylo skutečně zdařilé a bylo rozhodnuto podobné setkání uskutečnit i v příštím roce, s pozváním i těch na které jsme letos zapoměli, či nezjistili včas jejich adresy.

Děkujeme za hezký večer svolavatelkám Jarce a Zdeně a těšíme se na setkání příští.