Aktivity pro veřejnost

Memoriál Jožky Knappa

Už je tomu pár let, kdy naše středisko organizovalo skautskou akci pro svůj okres. Naposledy to byl Svojsíkův závod. Ten se však konal mimo naši obec.

Letos budeme pořádat štafetový závod pětičlenných družstev - "Knappák". Koná už se řadu let na počest našeho plzeňského bratra Jožky Knappa, skautským jménem Maate, který se zasloužil o rozvoj skautingu v Plzni. Skautovat začal již v roce 1913, za druhé světové války byl odbojářem a za to zaplatil svým životem. Koncem roku 1944 zemřel v Terezínské pevnosti.
Pořádání „Knapáku“ je příležitost pro naše středisko ukázat svou aktivitu. Tím i přiblížit Tlučnou a její okolí plzeňským skautům.

Základna pro závod by měla být na kynologickém cvičišti, kam by se mělo sjet přibližně 200 skautů a skautek spolu se svými vedoucími a rádci. První člen štafety si musí zapamatovat šestnáct předmětů, které pak s pomocí praporků další člen odsignalizuje na vzdálené místo. Tam následující člen hlídky zprávu přijme a předá běžci, který proběhne po lesní cestě k poslednímu úseku štafety. Ta sestává z jízdě na kole až do cíle. Hodnotí se správnost předmětů a celkový dosažený čas.