3. oddíl R&R "Bílý vlk"

Kyjov 30.12.2010

Den před silvestrem vyrazila naše osmičlenná expedice na Kyjov, který se nachází kousek od Malesic. Sraz byl v klubovně a po důkladné přípravě našich doprovodných saní jsme vyrazili kolem šestnácté hodiny na cestu. Vzhledem k teplotě kolem -10°C jsme již od začátku věděli, že to nebude žádná odpolední vycházka zasněženou krajinou, ale náročná dvacetikilometrová túra. My jsme však byli důkladně připraveni a vybaveni termoskami s horkým čajem.

Vyšli jsme směrem k bývalé pile a přes les jsme došli k silnici vedoucí do Vochova. Odtud jsem pokračovali nejkratší cestou do Malesic. Ale to už byla dávno tma. Z Malesic jsme pokračovali po žluté turistické značce asi 1,5 km. Prošli jsme kolem zříceniny hradu Kyjov a pokračovali k Malesické skále. A protože už jsme měli všichni hlad a podařilo se nám rozdělat oheň, opekli jsme si buřty a najedli se.

Pak jsme se vydali na zpáteční cestu. Ta vedla po stejné trase jako jsme přišli. Teplota klesla až na -16°C, což jsme pociťovali opravdu všichni. Prošli jsme Malesice a ve Vochově jsme se zastavili v místní hospůdce, abychom se na chvilku ohřáli. Seděli jsme vedle rozpálených kamen a nikomu z nás se nechtělo do té strašné zimy. I přesto jsem po chvíli vyrazili a všichni už se těšili domů do vyhřátých postýlek.