3. oddíl R&R "Bílý vlk"

Výprava na Krásenskou rozhlednu

Je státní svátek sobota 17. listopadu a my sedíme ve vlaku uhánějícím na Mariánské Lázně. Pod delší době jsme se opět vydali na výpravu. Dnešním cílem cesty je nádherná kamenná Krásenská rozhledna. Leží na půli cesty mezi Mariánskými Lázněmi a Karlovými Vary. Cesta k ní je trošku náročnější na přestupy, ale vše zvládáme v pořádku. V Mariánských Lázních máme čas i na prohlídku zasněžené kolonády a pokračujeme dále k našemu cíli, tentokrát novým moderním vlakem do Bečova nad Teplou a odtud už musíme po svých. 

Cesta k rozhledně nám příjemně utekla kocháním se zasněženou krajinou. Je pravda, že nás množství sněhu a prudké stoupání trochu zaskočilo, ale nakonec jsme vrchol i s rozhlednou zdolali. Výhledy z ní za to stály.

Rozhledna byla postavena za hospodářské krize ve 30. letech 20. století dělníky, kteří měli k dispozici jen primitivní nástroje. Je jedinečná svým tvarem, neboť je celá z kamene a schodiště na rozhlednu je vedeno po její vnější straně.

Bohužel nám ale nepřálo štěstí na cestě zpět do Bečova a vlak, který nás měl odvézt do Mariánských Lázní, nám ujel před nosem.

Rozhodli jsme se proto ještě podniknout malý výlet na nedaleký Šibeniční vrch, na který nás zavedla velice zajímavá naučná stezka popisující obávané katovo řemeslo. Druhý vlak nám již neujel, a tak jsem se vyčerpaní, ale plni dojmů a zážitků dostali zpět domů.