3. oddíl R&R "Bílý vlk"

Bílí vlci ve Filipově Huti 2007

Ve dnech 23.3. - 25.3. 2007 proběhla oddílová akce R&R Bílý vlk na Filipově Huti na Šumavě. Název oddílu se přesně hodil, každý - nejen vlk - by byl po příjezdu bílý, protože od Sušice sněžilo jako hrom. 

Jakmile jsme se dostali až k chatě Ligy lesní moudrosti, bylo vyhráno. Zjistili jsme, že jsme jaro přecenili a že by se hodily běžky. Každý pokus vydat se mimo cestu zaváněl polárním dobrodružstvím. Díky vzornému týlovému zajištění nám bylo zakrátko hej nad horkými nápoji a párky k večeři.

Ráno jsme po krátkém váhání zvolili jistý cíl Turnerovu chatu na Vydře, kde chovají vydru říční. Chata měla zavřeno, ale vydra byla na svém místě a udivovala mě ochotou potápět se ve vodě, kde plavaly kusy ledu. Taky jsem nevěděl, že to je takový macek. Na cestě zpět zbytek statečných odmítl podporu motorizovaných jednotek a došel po svých. Ke cti těch, kteří podporu využili nutno dodat, že pro cestu tam volili neprotaženou lesní cestu a prodírali se polomy ve snaze ukrýt se před lesními dělníky, provádějícími těžbu. Na dotaz kde jsou, došla odpověď : „Amerika, dej nám deset minut“.

Zlatým hřebem dne byl GULÁŠ, slavil masový úspěch. Po výletu a vydatné večeři, tedy po stresových faktorech, jsme se dali do psychotestů, zpočátku jsem to považoval za nemožné, guláš mě uspával…a uspával, ale pak se ukázalo, že to je fajn, nemám-li na sebe přehnané nároky.

V neděli se jedlo, uklízelo a odjíždělo. Díky za pěknou akci, jen musíme pořádně koukat na předpověď a vzít běžky. Akci Zdar!