1. oddíl "Bílý bůvol"

Maškarák Plzeň 5. 3. 2011

Je sobota 5. března, 12:30 a já už stojím na tlučenském vlakovém nádraží. Zanedlouho se tu objeví i 12 členek našeho oddílu a Pinďa, všechny připravené vyrazit na letošní ročník Maškaráku. Během několika minut přijíždí vlak a my se necháme dovézt na hlavní nádraží. Tady se sejdeme s Kikinou a společně vyrážíme do KD Jas v Jablonského ulici.

Dovnitř se bude pouštět až těsně před druhou hodinou, takže máme čas zahrát si pár her na zkrácení dlouhé chvíle. Ani se nenadějeme a už se otevírají dveře, zaplatíme vstupné, dostaneme kartičky s čísly a zvláštními políčky nazvanými „Výcvik tajných tučňáků“ a jdeme se převlíct do masek. Obratem ruky tu najednou nestojí staré známé tváře, ale pirátka, tanečnice, bílá paní, tygr, liška, čarodějnice, Karkulka, šenkýřka, klaun, dělník a už ani nevím kdo další.

Vejdeme do sálu, obsadíme stůl a rázem se ocitáme na Madagaskaru. Vzápětí se nám představí hlavní průvodci programem – Marty, Melman, Glorie a Alex. V průběhu odpoledne se v hlavním sále hraje hra podobná židličkové, při které jsou na podlaze místo židlí kruhy, do kterých se všichni musí vejít, taky vystoupí taneční kroužek a skupina historického šermu. Všichni se pořádně vyřádí při hromadné koulovačce a k tomu všemu hraje skvělý mix správných „maškarákových pecek“.

Zároveň v prvním patře probíhá vedlejší program – již zmíněný výcvik tučňáků. Je zde rozmístěno 10 stanovišť – např. Kowalskiho trampolína, Fosí fotbal, malování u krále Jelimána apod. a za každý splněný úkol se získá razítko na kartičku. Po splnění posledního úkolu – nalezení osoby podle fotky – je výcvik dokončen a na tučňáka čeká sladká odměna.

Je tu také velmi příjemná možnost navštívit Madagabar s velkým výběrem nejen různorodých koktejlů, ale také spousty sladkých dobrot. Nakonec proběhne tradiční vyhlášení nejlepších masek a také se losuje tombola.

Moc se nám tu líbí ale,protože i všechno hezké jednou končí, v 18:00 se musíme rozloučit, vyzvedneme si oblečení v šatně, odmaskujeme se a pomalu jdeme zpátky na vlakové nádraží. Do Tlučné přijíždíme v půl osmé, rychle si řekneme ahoj a potom už se holky rozutečou k rodičům.

Opět máme za sebou jednu povedenou akci a já už teď vím, že příští rok pojedeme znova!

Odkaz na oficiální webové stránky, kde jsou ke shlédnutí veškeré fotky, je: http://maskarak.skauting.cz/