1. oddíl "Bílý bůvol"

Dívčí březnová oddílovka 26.3.2011

Ahoj. Už je to měsíc ode Dne sesterství, a proto je na čase uspořádat další setkání našeho oddílu.

Je sobota 26. března a ve 14:00 už je nás u klubovny celkem dost – 12 holek, já a Kikina. Počasí nám přeje, takže si půjdeme nejdřív zahrát něco ven a Kikina zatím vevnitř připraví vše potřebné pro výrobu věci, která je zatím tajná, ale k její výrobě budeme potřebovat na 100 % štěteček a noviny, protože to jsme si všechny měly přinést. :)

Přesuneme se k jídelně a na zahřátí si zahrajeme Bombu a štít a trošku speciální honěnou. Potom si utvoříme kruh, doprostřed dáme 1 dobrovolnici, my si vně kruhu posíláme malý míček a jejím úkolem je uhádnout, kdo ho má. Není to vůbec jednoduché, protože my se všelijak pohybujeme a provádíme klamné manévry :), ale přesto jsou hádající ve většině případů úspěšné. Nakonec si z holek uděláme 2 družstva a hrajeme něco podobného jako Kompot, jenže uprostřed hřiště jsou místo kroužku 2 míče (malý a velký) a úkolem dvojic, které proti sobě vybíhají, je dostat ten malý ke svému družstvu, přičemž velkým míčem se soupeř může vybíjet. Zní to možná trochu složitě, ale věřte, že zdání klame a holky si hru, alespoň podle mě, užívají.

Zařádit jsme si zařádily a teď už jdeme do klubovny a odhalíme onu tajnou věc. Uprostřed stolu stojí bílé hrníčky, okolo všemožné barvy a tudíž si spojíme, že budeme malovat na hrníčky. To ovšem není jen tak – nejprve je potřeba všechny barvy důkladně protřepat, což vzápětí provedeme a pak se musíme zamyslet nad vzorem, který budeme chtít vytvořit. Rovnou zakážeme nejrůznější nápisy a obrázky, protože, co si budeme nalhávat, ne vždy dopadnou úplně tak, jak jsme původně chtěly. Zaměříme se tedy na různé čárky, tečky, vybarvené plochy a jiné nenáročné, ale efektní vzory. Někdo si vzor předkreslí nanečisto a ostatní se rovnou pustí do práce. K dispozici máme několik výrazných barviček a taky barvy se třpytkami. Po chvilce se smutné bílé hrnečky jako mávnutím kouzelného proutku začnou měnit na zcela originální kousky.

Barvy nejdou zrovna dobře dolů a , i když se hodně snažíme, umazaným rukám a hlavně rukávům se neubráníme. Dáváme si opravdu záležet a ten, kdo má hotovo, dá hrníček na stůl opatřený nápisem: „Nesahat, musí to uschnout!“ a jde se „odbarvit“. Následuje nezbytný úklid a protože nám zbývá ještě poměrně dost času, jdeme znovu ven, kde si zahrajeme Bomba, brambor, bicí a Polívka se vaří.

Čas rychle utíká a za chvilku už je půl páté. Vrátíme se do klubovny, Kikina nám připomene, že hrníčky se v žádném případě nesmějí dávat do myčky a že si je rozdáme až na družinových schůzkách, protože musejí pár hodin schnout. A tak končí další oddílovka. Mějte se hezky a ahoj zase někdy příště.