1. oddíl "Bílý bůvol"

Oddílovka aneb hledání pokladů

Celou tuhle akci zahájil tajemný dopis nalezený v 14:00 na dveřích klubovny. Stálo v něm tohle:  Dne 13. 6. se po 350 letech opět otevírají poklady. Jeden z nich leží nedaleko odsud. Půjdete-li po bílých pavučinkách, dorazíte k bráně. Za ní čeká tajemný tvor, který vám snad poradí, kde se poklad nachází…. Váš tajný zvěd.

Najednou jsme si všimly bílého krepáku mihotajícího se opodál ve větru a vyrazily jsme tedy tímto směrem. Zanedlouho nás čekal první úkol a ten zněl: Nacházíte se v zóně, kde vás mohou slyšet ostatní hledači pokladů. Pokud nechcete, aby vás sledovali a poklad vám vzali, jděte úplně potichu až k další pavučince.

Mlčet? To pro nás není žádný problém, jsme přece obezřetné hledačky, a tak se bez problémů promlčíme až k úkolu č. 2: Spatřil vás jiný tým hledačů! Musíte se rychle přemístit k dalšímu úkolu. Nesmíte se rozdělit – proto utvořte hada.

Neváháme, ruka se s rukou spojí a už je tu obří šňůra, která si to štráduje k pile. Před vstupem do lesa následuje papírek s číslem 3: V lese musíte být nenápadní – každý z vás si musí najít list dubu a javoru – potom vás nikdo nenajde.

Poznat stromy nám opět nepůsobí větší potíže, a tak patřičně kryté zdoláváme kopec. Za chvilinku jsme nahoře a pro změnu tu čeká lísteček, tentokrát to ovšem není úkol. PÍSEŇ SKÁKAL PES (Tuto zprávu si uschovejte, ještě se vám bude hodit).

Tenhle lísteček si tedy důkladně schováme a pokračujeme k pátému úkolu: Už jste skoro u cíle a vtom zahlédnete nepřátelský tým hledačů (strom s pavučinkou). Je jich celkem 6. Každý si tedy vemte 3 šišky a musíte se do tohohle stromu celkem nejméně šestkrát trefit.

Jsme ještě lepší a skolíme strom celkem sedmkrát a už jen pár metrů nás dělí od závěrečné zprávy. KONEC MÉ POMOCI! Teď se musíte držet spolu (jedině tak si na vás netroufnou bojovné lesní veverky) a hledat bránu!

Už z cesty vidíme cosi, co připomíná bránu, a tak se opatrně blížíme k ní. A tady je poslední dopis. Vítejte u brány! Dovnitř se zřejmě nedostanete, protože je zavřena speciálním zámkem. Ten se otevře pouze, zazní-li tajný KÓD. Znají ho jen ti nejlepší hledači pokladů.

Trvá jen pár vteřin, než se sborem ozve: ,,To bude Skákal  pes!“ A všechny tedy začneme zpívat a brána se otevře. Za ní sedí onen tajemný tvor. Holky ho vzbudí a vyptávají se na poklad. On jim nejprve nechce nic říct, ale když mu pomůžou s vyřešením hádanek, přeci jenom od něj zjistí, kde bonbónový  poklad hledat a vzápětí už si ho vítězoslavně přinášejí. A teď už nám zbývá jen poslední, slaná tečka za dnešní oddílovkou, takže se přesuneme na nedaleký plácek, kde vyrobíme ohniště. Ohýnek plápolá a buřtíky od maminek se pečou a za chvilku už si na nich pochutnáváme.  Ještě si rozdělíme poklad a pak už jen „zahladíme stopy“ a vydáme se na zpáteční cestu, při které hrajeme na ovečky. A teď už zbývá jen se rozloučit, tak ahojky zase někdy.