1. oddíl "Bílý bůvol"

Den sesterství 2007

Je nedělní odpoledne a venku se honí mraky a fouká vítr. Zato uvnitř klubovny je hezky. Na plotně se vaří čajík a světlušky a skautky se pomalu schází. Dnes oslavíme náš svátek. Neslavíme ho jen my, Tlučenská děvčata, ale skautky a světlušky na celém světě.

Na žádné správné oslavě nesmí chybět dort. Proto si každá družina na schůzce připravila nějaký ten sladký cukrářský výrobek. Chvíli po druhé hodině naše oslava začíná. Naléváme si čajík a ochutnáváme naše družinové buchty. Jedna lepší než druhá a jak krásně vypadají.

Když jsme si zaplnily bříška, zasoutěžily jsme si mezi sebou v postřehu. Přitom jsme se dozvěděly, jak náš svátek vznikl a proč ho slavíme zrovínka 22. února. Pak si s námi Dádina zazpívala několik písniček.

Mezi tím se stalo něco nepředvídatelného. Naši klubovnu napadli ufoni. Byli úplně všude. Dozvěděly jsme se, že zničit je můžeme jen zakousnutím. Vrhly jsme se všechny z plných sil na ufouny. Zanedlouho jsme jich všech devadesát pochytaly a zneškodnily.

Nastal čas vyhodnocení nejlepší buchty. Bylo to složité, protože všechny byly povedené. Nakonec vyhrály Berušky s Nepečenou čokoládovou bombou. Společně jsme se naučily novou písničku Poštorenská kapela.

Pak jsme se ještě vyhopsaly při hře Otec Abrhám. A to už přišel čas, abychom po sobě uklidily a šly domů.