1. oddíl "Bílý bůvol"

Výprava Sněženek na Hracholuskou přehradu

Sešly jsme se v sobotu ráno u klubovny. Celkem nás bylo 7 statečných:). Z krosen jsme si vybalily potřebné věci na jednodenní výpravu a se sluníčkem v zádech jsme vrazily po modré turistické značce směr Buben. Plni elánu, sil a těšení se na přehradu jsme v cestě rychle pokračovaly. Krom přestávek na pití jsme se zastavovaly při trhání lesních jahod a oblíbeném fotografování.

Cestu nám krátil i zpěv. Nechybělo ani blbnutí se svízelem přítulou:). Po tříhodinovém pochodu už konečně spatřujeme hráz. Rychle se v lese převlíknout do plavek a hurá k vodě. Tady už čekala Inuš a sní spoustu nafukovadel na blbosti ve vodě. Každý něco popadl a hurá se svlažit. Voda byla super. A tak jsme dováděly ve vodě až do čtyř. Krom vyjížděk na člunu, které byly zábavné hlavně díky Maty pat a Nikči „elegantnímu“ vylejzání a nalejzání:) jsme si řádně vyblbly i na mělčině.

Čas ale byl neúprosný, rychle převléknout, sbalit nafukovadla a hurá do Tlučné. Zpáteční cesta byla náročná, sluníčko hrozně pálilo a my už byly unavené z vody. Lesní stín ale zachránil naši náladu a tak jsme se zase rozezpívaly a hrály různé hry.

V klubovně jsme si napakovaly věci na véču a vyrazily k šachtě udělat si ohýnek. Pěkně jsme si nacpaly břicha, jen kdyby tam nebyli ti otravní komáři.

Po celodenní námaze jsme se nasoukaly do spacáků a usnuly sladkým spánkem. Ráno jsme se zabalily a nasnídaly. A naši výpravu zakončily družinovým pokřikem.