1. oddíl "Bílý bůvol"

Oddílová stopovačka

Je nedělní odpoledne, sluníčko krásně svítí a na nebi ani mráček. Postávám u klubovny a čekám, kdo z holek dorazí. V podstatě jim ani nelze zazlívat, že většina nedorazila a vyrazila k vodě. No neva, už se smiřuji s tím, že dnešní oddílovka padla. Ale v tom běží Terka od Sněženek a za ní Bára z Veverek. Tak už jsme tři tak to už se oddílovka uskuteční.

 

Jako poslední doráží Lucka. Bereme batůžky na záda a vyrážíme po bílých šipkách na asfaltku. V lese toto značení nahrazují žluté fáborky. Tam, kde na nás čeká obálka s úkoly, visí fialový fáborek. A už je tu první úkol. Vymyslet číslo, které se čte stejně odpředu i pozpátku. Pozor ještě něco se v obálce nachází. Je to kousek rozstřihaného obrázku.

A tak razíme dál. Cestou plníme úkoly jako poznávání uzlíku, test ze skautské historie, poznání stromů a mnohé další. Nechyběl ani zpěv, písně či zapamatování obrázků. Již jsme v cíli a skládáme obrázek z rozstřihaných dílků. Potom rychle připravit ohniště, nanosit dříví a vesele opékáme špekáčky a párky.

Po nacpání našich bříšek a dočerpání energie hasíme ohýnek a likvidujeme ohniště. Když je vše v pořádku a hotovo, balíme batůžky a vracíme se zpět. Cestou ještě pozorujeme stromy a zpíváme si do kroku. Myslím, že se nám naše poslední oddílovka docela podařila i když se nás moc nesešlo:)