1. oddíl "Bílý bůvol"

Závod vlčat a světlušek 2006

Bylo 14. května ráno a my – Veverky jsme právě odjížděly vlakem v 7.11 směrem na Plzeň. Jely jsme totiž na náš první závod světlušek. Závod se konal v klubovnách na Doubravce, a proto jsme z Hlavního nádraží vyrazily na trolejbus 16, kterým jsme dojely až na konečnou.

Když jsme dorazily do areálu kluboven, bylo okolo osmé, to znamená, že jsme měly ještě skoro hodinu čas, protože zahajovací nástup byl až v devět. Holky nelenily a vytáhly svačinky. Poté co dojedly, šly prozkoumat  hřiště, které jsme potkaly cestou. Krátce po deváté se zapískal nástup, celkem tu nastoupilo 9 družin – 4 holčičí a 5 klučičích, většinou z Plzně. Na nástupu nás uvítali, vysvětlili průběh závodu a pravidla. Hned po nástupu byla vyvěšen papír s časy, ve kterých poběží jednotlivé družiny – holky se měly dostavil na start v 10.35. Ale do té doby nám zbývala ještě asi necelá hodinka, a tak si holky krátily čas dováděním na prolézačkách, nebo hraním na schovku.

V 10.30 jsme je nahnaly na start a o pět minut později už byly na trati. Zatímco holky závodily, měla jsem já s Luckou dost času si prohlédnout doprovodný program, který tu pro děti připravilo Středisko „5. květen“. Mohly se tu hrát různé hry buď u klubovny nebo na hřišti, nebo tu byly připravené různé rukodělky – výroba mýdel, výroba vatových kuřátek a další, nás zaujala výroba korálků, a tak jsme šly vyrábět papírové korálky, než přiběhnou holky.

Holky proběhly trať asi za hodinu a čtvrt, to znamená že ve startu se objevily okolo třičtvrtě na dvanáct. A protože byl čas oběda, tak si snědly druhou část svých svačinek. Během hodiny doběhly i ty poslední družiny, a tak nastal čas hodnocení. Při nástupu se vyhlašovaly výsledky, první dvě místa z obou kategorií postupovala na krajské kolo, a Veverky se umístily na úžasném třetím místě – to znamená, že jsme sice nepostoupily, ale že jsme vyhrály obrovský chodský koláč a každá dostala ještě knížku omalovánek. Po nástupu jsme hned koláč rozkrájely a s chutí snědly, a pak už jsme si zabalily všechny svoje věci a vyrazily opět směrem na konečnou 16, a protože závod skončil o něco dříve, tak jsme dokonce stihly i autobus o hodinu dříve, než bylo původně v plánu. Do Tlučné jsme přijely okolo třetí, a pak už jsme se všechny postupně vypravily domů.

Závodů se zúčastnily: Niki, Bára, Maruška, Markéta, Verča a Beruška, a jako rádkyně Kiki a Lucka