1. oddíl "Bílý bůvol"

Maškarní 2006

Je sobotní odpoledne 18.3.2006. Stojím na zastávce na čampuli a netrpělivě vyhlížím "pětapajdu". Netrvá to dlouho a už tu je. Za pár minut už všichni vystupujeme na Skvrňanech. Naše oddílová výprava čítá 15 lidí. Vyrážíme směr skvrňanská sokolovna.

Než začne prodej lístků, hrajeme cukr káva limonáda... Zanedlouho se otevírají dveře sokolovny a my se hrneme dovnitř. Nastává velké převlékání a domýšlení si, za co asi kdo jde. Chvíli po třetí hodině už je většina masek v sále a začíná dětský skautský bál, kterého se účastníme již pátým rokem.

Na parketu řádí Křemílek s Vochomůrkou, Madonna, bílá paní, skřeti, víla, květinka, čarodějnice, drak, sestřička s doktorem a spousta dalších masek. Krom tanečního reje na nás čekalo několik soutěží, které jsme si nenechaly ujít. První z nich bylo tančení párů s jablkem. Neméně zajímavá byla "židličková" v párech a nakonec nejkomičtější soutěží byl běh v gumovkách. Nechyběla ani tombola, která měla velice zajímavé ceny. Na každém správném maškarním plese nesmí chybět zlatý hřeb odpoledne a to je vyhlášení nejlepších masek. Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích. My jsme se staly vítězi hned dvou z nich. A to v malé masce, kde dort získaly dráček (Niky) a květinka (Verča). A masce skupinové, když se sálem rozlehlo: "Patří nejodpornější masce odpoledne a to skřetům!" Jako správní skřeti jsme s řevem a randálem doběhly na pódium pro bábovku. Na závěr maškarního jsme si zatancovaly ptačí tanec. Nakonec se po sále ještě projela známá mašinka co se jí kouří z komínka.

Zbývalo se jen odmaskovat a pelášit na autobus. Ještě před odjezdem jsme si pochutnaly na bábovce.