1. oddíl "Bílý bůvol"

Oddílovka ke Dni sesterství 2017

Každoroční setkání dívčího oddílu u příležitosti oslav Dne sesterství proběhlo v neděli 19. února 2017. Chvíli před 13. hodinou se klubovna začala zaplňovat světluškami a skautkami, celkem nás dorazilo 19. V první části se holky rozdělily na 2 týmy, dostaly seznam neúplných tvrzení spojených s 22. únorem (Dnem zamyšlení/sesterství) a jejich úkolem bylo ve vedlejší klubovně najít celá znění, zapamatovat si chybějící části a správně je doplnit. V druhé části měly týmy přemýšlet nad tím, které informace jsou pravda a které jsou vymyšlené a Ananas jim potom objasnila, jak to vlastně je.

K našemu únorovému setkání už neodmyslitelně patří dobroty připravené jednotlivými družinami, ale letos jsme se dohodly, že si pohoštění připravíme až společně na místě. Každá z nás si tedy přinesla kousek nějakého ovoce, vše jsme očistily, nakrájely a pak už stačilo jen udělat prostor na velkou mísu s čokoládou, rozdat si špejle a testovat, které ovoce s čokoládou chutná nejlíp. A pokud jste nevyzkoušeli třeba mango nebo hroznové víno, rozhodně to můžeme jen doporučit.

Když už bylo těch vitamínů tak akorát, přesunuly jsme se pomalu k poslední dnešní aktivitě. Všechny jsme dostaly na čelo jméno některé známé pohádkové postavy a úkolem bylo pomocí otázek pokládaných ostatním zjistit, kdo jsme. Některé z nás byly zdatnými hadačkami a stihly třeba dvě postavy, jiné bojovaly s uhodnutím jedné. Všem se ale nakonec podařilo odhalit svou identitu, a tak jsme se mohly chvilku po 15. hodině rozejít domů a začít se těšit na další podobně příjemné setkání.

Fotogalerie: Oddílovka ke Dni sesterství 2017