Střediskové akce

ZVaS 2018

V sobotu 21. dubna vyrazily 3 družiny (2 dívčí a 1 chlapecká) reprezentovat naše středisko na základní kolo Závodu vlčat a světlušek, které se konalo v okolí plzeňské střelnice.

Po registraci všech hlídek nás čekalo zahájení a vysvětlení pravidel závodu. V rozpisu se následně hlídky dozvěděly, kdy se mají dostavit ke startu. Téma závodu znělo Z pohádky do pohádky, a tak se hlídky a jejich doprovody na trase setkaly s mnoha pohádkovými postavami. Připraveny pro ně byly rozličné úkoly, např. práce s informacemi, ověření znalostí ze skautské historie, poznávání přírody nebo zdravověda. Čas před a po závodě si pak děti mohly zkrátit hrou s míčem, pletením náramků, malováním nebo hraním společných her. Mnohé výpravy, stejně jako ta naše, využily čas také k hromadné výpravě pro zmrzlinu, protože celý den bylo horko a pálilo slunce.

Závod zakončilo vyhlášení výsledků a také hlídek, které postupují do krajského kola. Našim družinám se sice postoupit nepodařilo, ale děti si celý den užily a za své výsledky se rozhodně nemusí stydět. Rysové 11. místo (z 24) – 60,5 bodu (vítěz měl 70 bodů), Veverky 14. místo (z 25) – 60,5 bodu (vítězky měly 69 bodů) a ve stejné kategorii Dračice 17. místo – 58 bodů.

Někteří účastníci se mohou těšit i na další ZVaS, který se koná za 2 roky, a jiní už dorostou a mohou se příští rok zúčastnit Svojsíkova závodu pro skauty a skautky.

Tak uvidíme, co děti za ten rok až dva zvládnou dopilovat.

Fotogalerie: ZVaS 2018