Střediskové akce

Drakiáda 2017

V sobotu 14. října byl krásný podzimní den. Svítilo slunce, obloha se modrala a sem tam zlehka zafoukalo. A právě na tenhle datum jsme v našem skautském středisku naplánovali drakiádu, konkrétně už její 27. ročník. A účast? Ta byla velice dobrá – ne že by letové podmínky pro draky byly ideální, ale určitě stálo za to strávit tenhle vydařený den venku, tak proč ne zrovna na tlučenském letišti.

Chvilku po 14. hodině proběhlo zahájení, kde byly zopakovány soutěžní kategorie – krasavec, létavec, originál a také nejlepší tovární drak. Zazněla také důležitá informace, že vyhlášení proběhne kolem 15:30 a oznámí ho píšťalka. A pak už nezbývalo než popřát všem přítomným skautským družinám i účastníkům z řad veřejnosti příjemnou zábavu.

Po zahájení jsme všechny draky ještě zaregistrovali a potom už jsme se vydali poctivě hodnotit a vybírat ty nejlepší přímo do terénu. Jak už bylo řečeno, vítr nám příliš nepřál, ale o to více jsme si vážili přetrvávající snahy všech dětí i rodičů využít každé drobné zafoukání a dostat svůj výtvor do vzduchu.

Chvilku před půl čtvrtou už bylo rozhodnuto, a tak jsme během vypisování diplomů a příprav odměn zapískáním odvolali všechny zpět na vyhlášení. První místa v každé kategorii si odnášela dort, další na stupních vítězů potom velkou čokoládu. A malá čokoláda čekala i na všechny ostatní, kteří dorazili s doma vyrobeným drakem. Na závěr samozřejmě nemohlo chybět ani rozdání upomínkových listů a něčeho malého na zub všem za účast.

A nám nezbývá než už teď objednat vítr na další ročník. Doufáme, že dorazíte zjistit, jak se nám to podařilo!

Fotogalerie: Drakiáda 2017