Střediskové akce

Zahajovací schůzka 2017

Přišlo září. V někom ještě doznívala letní dobrodružství a jen pomalu se vzpamatovával z konce prázdnin, to ovšem nejde říct o členech našeho střediska, kteří se v sobotu 9. září ve 14 hodin sešli na Sokolském hřišti, aby společně zahájili nový skautský rok. Dorazilo nás téměř 60, všichni plní energie a připravení opět naskočit do kolotoče družinových schůzek, oddílovek a dalších akcí, které nás letos čekají.

Na začátek jsme se rozběhali u klasických rybiček a pak jsme se rozdělili na 2 skupiny. Jedna skupina hrála postřehovou hru na procvičení jmen s pouštěním koštěte. Druhá skupina se na chvíli proměnila na magnety, které se na povel měly spojovat po daném počtu členů určenou částí těla k sobě. Obě skupiny se po chvíli vyměnily. Závěr patřil velké bitvě barev, na kterou se utvořilo 5 barevných skupin (žlutá, oranžová, modrá, zelená a červená), každý člen skupiny dostal krepák své barvy a zadání, jakou barvu se má snažit chytit. Po zaznění signálu se hřiště na chvíli proměnilo na velkou barevnou hemžící se skvrnu a rychle přibývalo těch, kteří o svůj „život“ přišli. A protože do konce stále zbýval nějaký čas, dali jsme si bitvu barev ještě jednou.

Po hrách následovala nejdůležitější část odpoledne, a sice domlouvání časů družinových schůzek, a proto se všechny děti přemístily ke svým rádcům. Mezi známými tvářemi se objevilo také několik nováčků, kteří se rozdělili do 2 nových družin pro nejmenší. Po půl čtvrté už bylo všechno domluveno, rodiče nováčků také věděli vše potřebné, a tak byl čas rozejít se domů s pocitem, že skautský rok byl úspěšně zahájen!

Fotogalerie: Zahajovací schůzka 2017