Střediskové akce

Sportovní odpoledne v tělocvičně

Neděle 29. ledna byla příležitostí zbavit se přebytečné energie pro sportovní nadšence z našeho střediska. Čekalo nás totiž odpoledne plné pohybu v tlučenské tělocvičně.

V první vlně, tedy od 16:00, dorazila vlčata se světluškami, i když v poměrně malém počtu. Začali jsme hrou na mouchy a pavouka, který se je snaží lapit do své sítě. Po zahřání proběhla nutná rozcvička, při které si každý vymyslel a předvedl vlastní cvik. Potom už se po tělocvičně začala hemžit zvířátka a děti si vyzkoušely, jak chodí třeba žirafa nebo opice. Nakonec se všechny i s rádci spojily do dlouhého draka a snažily se vlnit po tělocvičně tak, aby hlava nechytila ocas. Ve zbytku času si každý mohl vybrat, co ho baví, a tak se postupně všichni vystřídali při houpání a akrobacii na kruzích nebo lezení na laně. Chvilku před půl šestou jsme se rozloučili a byl čas vpustit nahoru o dost početnější (cca 20) dav starších.

Začali jsme podobně jako předchozí skupinka, a to hrou na pavouka, rozcvičkou ve stejném duchu i napodobováním zvířat. Pak nás ale čekala řada aktivit testujících spolupráci a taky vzájemnou důvěru. Nejdřív jsme se chytili do kruhu a úkolem bylo postupně prolézt obručí tak, aby se kruh nikde nerozpojil. Dál jsme si vyzkoušeli práci tiskárny. Každý v kruhu dostal určité písmeno abecedy a potom se určilo slovo. Úkolem majitelů jednotlivých písmen bylo vždy se zavěsit na své sousedy, chvíli vydržet nad zemí a natisknout tak své písmeno jako tisková hlava. Otestovali jsme několik slov a snažili jsme se postupně zrychlovat a být ostatním potřebnou oporou. Před koncem společné části jsme si ještě všichni vyzkoušeli běh důvěry, kdy naproti sobě stojí dvě řady lidí s nataženýma rukama, do této uličky se rozběhne plnou rychlostí člověk a jen musí věřit, že ostatní stihnou zvednout ruce včas. Ve zbytku času jsme se věnovali lezení po tyčích, kruhům nebo třeba hraní basketbalu. A pak už nezbývalo než se rozloučit. Tak jen doufám, že tohle odpoledne bylo pro všechny zúčastněné příjemným protažením během ospalých zimních dnů.

Fotogalerie: Sportovní odpoledne v tělocvičně