Letní tábory

Tábor R&R 2016

Letos nám odjezd vyšel na 2. července, a tak první prázdninovou sobotu spoustu roverů a rangers ze střediska Krokodýl Tlučná mělo nařízený budík, abychom mohli již v 8 hodin začít nakládat táborové vybavení do náklaďáku. Nad našimi hlavami se hnaly černé mraky a my jsme těsně stihli naložit všechny věci, když se spustila bouřka. I přes nepřející počasí jsme však nepolevili a odvedli jsme hned první den spoustu práce a večer jsme všichni ulehali do svých spacáků s dobrým pocitem ze střechy nad hlavou.
V pondělí přišla první část programu, který si pro nás připravili naši vedoucí. Přivítali nás ve známé soutěži Prostřeno! a vylosovali první pětici soutěžících, kteří pro ostatní měli připravit oběd a zábavu. První skupina se ukázala ve skvělém světle a uvařila vynikající sýrovou omáčku, jejíž chuť mi do teď tkví na jazyku. Poté proběhlo šmejdění ve stanech, zábava a dezert.  Během odpoledne však naši vedoucí společně kuli jakési pikle a my jsme proto počítali s nějakým dalším programem, který určitě bude v klasickém duchu výzvy. A nemýlili jsme se. Ráno nás vedoucí vzbudili, poslali k ohništi a přivítali nás v další (nyní však celosvětově) známé soutěži Kdo přežije. Rozdělili nás do dvou týmů, alfa a beta, vyzvali nás k vyprázdnění kapes a odvedli každý tým na jinou stranu - na místa, kde jsme si měli zřídit svou základnu. Dostali jsme lékárničku, mapu a papírek, na kterém byly napsané věci, které jsme potřebovali získat. O každou věc byla jiná výzva, a když jsme ji splnili, onu věc jsme dostali. V průběhu soutěže se také svolávaly společné výzvy, kdy oba týmy o něco bojovaly mezi sebou. Tato soutěž trochu pocuchala naše nervy, ukázala nám naše hranice a zanechala nám nevšední zážitek, na který budeme dlouho a rádi vzpomínat.
Čtvrteční oběd byl v rukou dalšího pětičlenného týmu, který zazářil vynikajícím kuřecím vývarem. Odpoledne jsme pak pokračovali ve stavbě stanů. Páteční kuchařský tým nás ohromil skvělým jablečným závinem. Při večerním ohni byly vyhlášeny výsledky soutěže. Vítězem se stali kuchaři ze čtvrtečního oběda, ale všechna jídla byla výborná, a proto výsledky byly velmi těsné. Pak už nám jen zbývalo si po náročném pracovním týdnu pořádně odpočnout, abychom mohli následující den přivítat děti v plné síle a s překypující energií do dalších dvou týdnů.

 

Fotogalerie: Tábor R&R 2016