Letní tábory

Tábor 2015 Assassin’s Creed

„Poběžte, rychle, na co čekáte? Musíme jít, všechno vám vysvětlím později, teď na to není čas, rychle!“ Tak touto panickou větou byl zahájen letošní tábor našeho střediska, který se konal od 11. do 25. července v Rozněvicích u Pernarce a zúčastnila se ho necelá padesátka skautů a skautek.

Lucy Stillmanová, která vyřkla tuto věta, měla za úkol zachránit velice důležité osoby, které měly velmi zvláštní vlastnost - v DNA měly odkazy na své předky, které sahaly až do doby italské renesance. A před kým je vlastně zachránila? Před templáři, zlou organizací, která se pomocí artefaktů z historie snažila ovládnout svět a získat nad ním a všemi jeho obyvateli plnou kontrolu.

Lucy zastupovala řád Assassinů, který už od dávných dob bojoval proti templářskému řádu a snažil se mu zabránit v dokončení jeho cíle, k čemuž byly potřeba právě ony geneticky nadané osoby, tedy my. Pomocí Animu, přístroje, který dokázal vykreslit vzpomínky předků, jsme se přesunuli do italské renesance a seznámili jsme se s hlavním představitelem assassinského řádu té doby, Eziem Auditore da Firenze, s jehož pomocí jsme hledali Jablko z Edenu, nejvzácnější artefakt, který kdy existoval. Jenže templářský řád se ho zmocnil dříve, a tak bylo potřeba vystopovat, kdo stojí v jeho čele a získat od něj Jablko zpět. To se po několikadenním pátrání podařilo a Jablko získala strana Assassinů.

Nicméně tím to nekončilo, protože s Jablkem se otevřel Trezor, místo, kde měly být odpovědi na všechny otázky. Jenže jediné, co jsme v Trezoru zjistili, bylo to, že se blíží katastrofa, která spálí celý svět. Této katastrofě se dalo zabránit otevřením Chrámu, ve kterém mělo být zařízení, které by ji dokázalo odvrátit. Bohužel, Chrám byl zavřen a Jablko samotné k jeho otevření nestačilo, a tak jsme se museli vydat ještě do dob americké revoluce, kde jsme se s pomocí předka Connora Kenwaye snažili najít medailon, klíč k Chrámu. Ten taktéž vlastnila hlava templářského řádu té doby, jeho získání bylo tedy opravdu nesnadné. Když se to podařilo, mohl se Desmond, hlavní postava ze současnosti, vydat otevřít Chrám a zastavit tak sluneční erupci. Nicméně v tom byl háček. Desmond musel obětovat svůj život, aby zachránil miliony dalších. A to také udělal. Všichni, kteří mu dopomáhali v jeho cestě, byli odměněni poklady z pradávného Chrámu a mohli se v klidu vrátit do svých domovů, kde vyprávěli, jak zachránili svět před přírodní katastrofou a taky o tom, jak se statečně poprali s nástrahami tropického počasí, které téměř celých 14 dní panovalo, jak se koupali na přehradě, batikovali trička, přiučili se něco nového z přežití v přírodě, zpívali u táboráků a o mnohém dalším, co je na táboře potkalo.

Fotogalerie: Tábor 2015 Assassin’s Creed

Video: Tábor 2015 Assassin’s Creed