Letní tábory

Tábor R&R 2015

Letos jsme na tábor R&R  vyrazili v sobotu 4. července 2015. Tento krásný slunný a parný den jsme zahájili ranním nakládáním veškeré táborové výbavy na náklaďák, který nám tyto věci převezl na místo tábora - na louku v Rozněvicích u Pernarce. Jako každým rokem nás při příjezdu na ono místo zasáhl záchvěv obav ze spousty práce, ale nad tím jsme si již nelámali hlavy, jelikož jsme tým a náš tým jen tak nějaká překážka nezastaví. Pracovat v neobvykle vysokých teplotách je sice vyčerpávající, ale nedali jsme na sobě nic znát a večer jsme mohli ulehat s úžasným pocitem z odvedené práce.

 

Následující večer jsme byli podrobeni neočekávané akci. Náš úkol zahrnoval zabalit si věci potřebné na noc mimo tábor v časovém úseku osmi minut, poté nasoukat do batohů jídlo, jež nám bylo přiděleno, a následně se odebrat na místo viditelné z tábora, zhotovit si ohniště a udělat si večeři. Když jsme vše splnili, byli jsme vysláni na určité místo do nedalekého lesa, kde jsme se měli uložit ke spánku. Kolem půl druhé nás však naprosto nečekaně přepadli starší vedoucí, zavázali nám oči a vedli nás v nekonečných smyčkách, aby nás zmátli. Poté jsme byli posazeni do vozidel a odvezeni na místa, kde nás vysadili po dvojicích, dali nám mapu a dopis, na jehož základě jsme měli jednat po odjezdu auta. V dopise byly pokyny k návratu do tábora. Já a Jenkýs jsme byli vyloženi u vesnice Blahousty. Nebyl pro nás však žádný problém se vrátit do tábora a po dlouhé noční cestě jsme se svítáním ulehali do svých stanů.  Ze splnění této nelehké výzvy jsme byli nabiti skvělými pocity, které nás motivovaly do další práce i přes náhlé dešťové přeháňky. Ale jak jsem již uvedla, pro náš tým jsou jen zřídkakdy překážkou nepříznivé přírodní podmínky.

 

Jsme sice pracanti, to se ví, ale i náš supertým si občas musel dát trochu pauzu a rozptýlit se hrami. Proto se ze stolu jen málokdy uklízela šachovnice a softové pálky svištěly o sto šest. Na rádcák nám přijela i výjimečná návštěva v podobě nejstaršího žijícího skauta z Tlučné, bratra Ladislava Nocara, který nám vyprávěl o svých skautských zážitcích.

 

Náš pracovní týden utekl jako voda, my jsme si ho náramně užili, odvedli jsme skvělou práci a s pevnými nervy a úsměvem jsme čekali na příjezd dětí, které nám náš doposud poměrně klidný tábor opět oživí.

 

Fotogalerie: Tábor R&R 2015