Letní tábory

Letní tábor Mumie

Už je to tak - prázdniny utekly jako voda a nám nezbývá nic jiného, než na ty příjemné zážitky z nich jen vzpomínat. Věřím, že ty táborové budou jedny z nejkrásnějších. Vždyť komu se dnes podaří strávit čtrnáct dní v dávném egyptském městě Veset, stát se jeho statečnými ochránci a nakonec najít poklad ukrytý v pyramidě? Ale hezky po pořádku. Vše začalo 9.7. na parkovišti za kapličkou u nás v Tlučné. Měli jsme odjet na normální skautský tábor. Ale ještě téhož večera jsme se pomalinku začali připravovat na návrat o několik tisíc let zpět. Pyramida a Sfinga, na jejichž stavbě se podílela většina táborníků, již napověděly, kde se o letošním táboře táboře ocitneme.

Poklidný život v městečku a první pokus o získání pokladu z pyramidy však znenadání narušila zlá a chamtivá mumie. A jako vždy za vše mohli barbaři. Kupodivu letos byli nějací hodní a přislíbili nám pomoc při ochraně tábora před zlobou mumie. Nebyli ale jediní, kdo nad námi držel ochrannou ruku - pomáhali nám i samotní bohové. A to nejen s ochranou před nebezpečím, ale i s plněním všemožných úkolů nutných k získání dvanácti artefaktů. S jejich pomocí jsme totiž měli naději, že mumii porazíme a poklad tak bude náš. A jednoduché ty úkoly opravdu nebyly. Přejít říši mrtvých bez vydání jediné hlásky, najít nákres magického oka ukrytého kdesi v horách, získat kůži na výrobu nátepníku pro bohyni lovu dobytím pevnosti barbarů, vyrobit kouzelnou hůl pro kněze, najít a získat posvátného brouka Skarabea. A také bylo třeba domluvit se s bratry, z nichž jeden byl hluchý a druhý trpěl bolestí hlavy, objevit starodávné destičky, které již po staletí hledal bůh písma, obveselit smutnou bohyni radosti i sebrat veškerou odvahu a za tmy dojít tajemnou cestičkou pro noční kvítí. To a mnoho dalšího bylo nutno k pokoření moci mumie. Však se jí to moc nelíbilo a několikrát se nás pokusila zastrašit. Její moc střídavě slábla a sílila podle toho, jaký byl v městečku nepořádek či jak se k sobě chovali samotní Egypťané. Nakonec jsme ji ale přece jen společnými silami přemohli a poklad jsme získali.
I přesto, že nám ze začátku počasí moc nepřálo, celých čtrnáct dní nám spolu bylo moc fajn. Mezi hledáním artefaktů se našly chvilky pro čtyři táboráky, několik turnajů v softbale, velký fotbalový turnaj, nacvičování záchrany zraněných i pro malé prázdninové učení. Jen předměty nebyly jako ve škole - táboření, šifrování, povídání o lesní zvěři, o ekologii a mnoho dalších. Samozřejmě nechybělo dobré jídlo a také chvilka pro psaní dopisů se vždy našla, i když rodičům to tak někdy možná nepřišlo.
A jestli se chcete dozvědět více, zeptejte se světlušek, vlčat nebo skautů a skautek, ty se s vámi o své zážitky jistě rádi podělí.