Letní tábory

Letní tábor "Na příkaz krále!"

Prázdniny už sice skončily a dítka zasedly do svých lavic, ale myslím si, že vzpomínky na letní tábor jsou stále živé.

I v letošním roce nás opět uvítala naše stará známá louka u obce Rozněvice. Vše vypuklo v sobotu 10. července okolo 15té hodiny příchodem jásajících ratolestí na tábořiště, které se najednou proměnilo z klidného a tichého místečka na dětským smíchem prosycenou zelenou louku.

Po příjezdu se každý rozběhl ke svému stanu, zabral své „teritorium“ a hnedka začal vybalovat ešus na výtečný večerní gulášek. A máme tady večerku – zahnat děcka první večer do spacáků je vždy trošku obtížné a obnáší velké úsilí rádců – i letos tomu nebylo jinak.

První táborový den zahajujeme ranním nástupem, slavnostním zaseknutím táborové sekery, seznámením dětí s řádem tábora a plánem na celý den. Každý rok patří první tři dny dostavbě tábora a tak hurá do práce.

Tento rok se náš tábor proměnil v malou osadu kde žily 4 družiny (žlutá, červená, modrá, zelená), v každé družině byly víly, driády, kouzelníci a válečníci. Cílem hry bylo ubránit tábor před nájezdem zlých a obludných skřetů což nebyl vůbec jednoduchý úkol. Po celých čtrnáct dní sváděly družiny urputné boje v okolních lesích, dobývaly doly plné bahna, zachraňovali vílám les a ty je naoplátku naučily některá kouzla, musely si poradit s temným čarodějem, kterého se jim nakonec podařilo tajemnými zaklínadly a čarovnými obřady zničit. Zkrátka se nenudily, měly plné ruce práce, ale nakonec svoji vesnici ubránily.

Zpočátku nám počasí moc nepřálo, ale za pár dní nám sluníčko ukázalo (někdy až příliš) svoji přívětivější a teplejší tvář. Horké dny jsme krotily vodními hrátkami, několik večerů nám zpříjemnil táborový oheň s kytarou, krmě nám připravoval a naše nenasytná bříška plnil kuchař Píďa, nějaký závažnější úraz se nestal a tak naše zdravotnice Janina neměla s námi moc práce, na závěr tábora nám Ondra s Jarrym předvedly opravdu skvělou ohnivou show, Mišák s Lůcou pro nás připravily naučné odpoledne se zdravovědou, kde některé fingované úrazy vypadaly hodně reálně a to nejlepší nakonec – pekly jsme si vlastní chleba.

24. července tento tábor končí, opouštíme prázdnou louku, nasedáme do autobusu a hurá domů.

Tak zase za rok!