Články

Zahajovací schůzka 2018

V sobotu 8. září 2018 zamířili stávající i noví členové střediska Krokodýl Tlučná k naší klubovně. Konala se totiž první středisková schůzka, která celý skautský rok odstartovala. Účast byla vskutku rekordní – dorazilo nás přes 60!

Brzy jsme si ale všimli, že tu něco nehrálo. Kde byli všichni rádcové a vůdci?

Vydali jsme se po nich tedy podívat. A ejhle – u vstupu do lesa nám Festrová řekla, o co jde. Prý chtěli rádci a rádkyně vymalovat klubovnu, ale dorazily jim podivné barvy, které po otevření vystříkly a koho se dotkly, ten se stal jejich otrokem. Ovládnutí unikla pouze ona a Ananas, kterou však ostatní odvlekli do lesa jako zajatce. Dokonce si tam i postavili pevnost!

Festrová nás prosila o pomoc, dokonce nám i poradila, jak bychom je mohli osvobodit – jejich pevnost se skládá ze strážních věží, vstupních bran, nádvoří a konečně hlavní věže, kde nejspíš drží Ananas. Mají na sobě cáry barev, které z nich musíme postupně strhat. Háček ale je v tom, že mají zásoby barev, proto si je nejspíš několikrát doplní, než budou bez nich. Pokud ale vydržíme dostatečně dlouho, nezbyde jim nic, čím by se pomalovali. Pak je budeme moci postříkat vodou a smýt z nich tak poslední zbytky barev. A osvobodit Ananas.

Plni odhodlání jsme se vydali je zachránit. Byl to náročný boj, ovšem nakonec jsme to přeci jen dokázali. Pověděli jsme jim, co se s nimi stalo, a rádcové a rádkyně pak ještě nepatrně zmateni šli ke svým družinám a konečně s nimi začínali domlouvat družinové schůzky.

Konec dobrý, všechno dobré a my se můžeme těšit na skautský rok plný zážitků.

Fotogalerie: Zahajovací schůzka 2018