Články

Víkend ve Filipově Huti

Tak opět uběhl rok a přiblížil se, již tradiční, "Mikulášský" třídenní pobytna horách. Letos jsme vyrazili na základnu Ligy lesní moudrosti , která se nachází v krásné a neporušené přírodě Modravska.

Sobotní ráno nás čekalo překvapení, čerstvě napadlý sníh, který se ještě stálesnášel z nízko visících mraků. Po snídani jsme se vypravili na Tříjezerní slaťa cestou si užívali letošního prvního sněhu. Přestřelky sněhovými koulemi střídalastavba sněhuláka, válení koulí, stavba sněhových věží a zastávky u informačníchtabulí.

Po návratu na chatu jsme se posilnili svačinou a opět někteří z nás (ti coměli suché věci na převlečení) vyběhli do okolí chaty, kde stavěli opevněníze sněhu, a dováděli v té bílé peřině, která pokryla okolní horské louky.

Večer jsme se "nadlábli" pečené sekané a bramborové kaše, zahráli si několikspolečných her v jídelně, postupně se opláchli pod sprchou a z posledních silse doplahočili do teplého spacáku, který nás uťapané a znavené vlídně objaldo své náruče.

V neděli již všichni vstávali o poznání déle. Po snídani většina z nás posbíralana chatě vše co se mohlo hodit a vyrazila do blízkého lesa hledat příhodnýsvah na sáňkování. Ti co nešli zatím uklízeli chatu a připravovali oběd.

Sotva jsme se však stačili najíst a douklidit, již před chatou zaparkovalautobus a tak jsme ve 14:06 již vyrazili k netrpělivě čekajícím rodičům.