Články

Tábor 2018 Harry Potter

Byla sobota 7. července a na speciálním nástupišti 9 a 3/4 u kapličky se scházeli nedočkaví studenti a taky studentky z řad místních skautů, aby nastoupili do expresu mířícího rovnou do školy čar a kouzel v Bradavicích.

Až na místo všechny bezpečně dovedl Hagrid a večer čekalo na celkem šedesátku studentů a učitelů slavnostní rozřazování do kolejí. Brumbál četl seznam studentů a moudrý klobouk si dával záležet na výběru a mezi výkřiky: Nebelvír! Havraspár! Mrzimor! či Zmijozel! jsme se tak dozvěděli mnoho zajímavého. Student Nebelvíru Harry Potter pak prváky seznámil se školním řádem.

V dalších dnech si studenti dokoupili hůlky v  Olivanderově zájezdním obchůdku a taky si vyrobili kolejní koště. Z informací od učitelů i Denního věštce se postupně dozvídali více o kouzelnickém světě, jehož součástí se stali. Čas ve škole rychle ubíhal, ať už na hodinách obrany proti černé magii či létání na koštěti, při astronomii, během ošetřování studentů zraněných při výuce vzácných tvorů, v zápalu boje při famfrpálu, v turnaji o ohnivý pohár nebo při nezištném získávání ponožek k osvobození milého domácího skřítka Dobbyho.

Do okolí školy se však začínaly podivně stahovat temné síly, v čele s pánem zla Voldemortem. Poté, co se pokusil získat kámen mudrců a také zařídil otevření tajemné komnaty, studenti pochopili, že je opravdovou hrozbou. Asi nejnáročnější zkouškou si pak koleje prošly během víkendu, kdy Voldemort se svými smrtijedy na čas získal na svoji stranu studenty Mrzimoru a Zmijozelu. Nápor se podařilo ustát, ale bylo nutné zjistit, jak se zlem jednou provždy skoncovat.

K našemu velkému štěstí byl součástí učitelského sboru také profesor Křiklan, kterému stačilo připravit něco dobrého na zub a ochotně nám vydal svoji vzpomínku. Ta říkala, že k zastavení Voldemorta bude potřeba najít všechny viteály, tedy předměty, do nichž pán zla ukryl části své duše. Další dny tak studenti strávili jejich vyhledáváním a získáváním. Těsně před odjezdem se podařilo shromáždit všechny a po jejich zničení, závěrečném boji s Voldemortem a společném oživení Harryho Pottera si studenti mohli užít poslední večer oslavami vyhlášení školního poháru.

A během závěrečného balení  celého tábora všichni mohli přemýšlet nad tím, jak si začátek léta užili – ve víru her, ale i získávání nových vědomostí a dovedností, při zpívacích ohních i závěrečném slibovém, na službách i nočních hlídkách, zkrátka v každodenním táborovém režimu.

14 dní uteklo jako voda, dobro zvítězilo nad zlem, a tak nezbývalo než školu uzavřít a těšit se, co nás čeká v příštím školním roce.

Fotogalerie: Tábor 2018 Harry Potter