Články

Tábor 2017 Piráti z Karibiku

Ahoj, mořský vlku!

Jakožto kapitán Černé perly bych ti chtěl poděkovat za to, jak jsi mi pomohl najít poklad, užít si ho a pak ho zase sehnat zpět, abychom se zbavili toho aztéckého prokletí. Jaká to smůla… Ale co, byla to zábava.

Vzpomínáš, jak jsme se prvně poznali? Poslal jsem Ti a mnohým dalším dopis, abychom se 8. 7. 2017 shromáždili v Rozněvicích u Pernarce a společně se vydali hledat poklad. Ukázalo se vás hodně, to se musí nechat, jinak bychom to taky nezvládli. Domluvili jsme si nějaká pravidla, pobavili se a pak šli hned na věc.

Během prvních dní jsme společnými silami nalezli místo pokladu a jedna z posádek měla tu čest ho pro mě vykopat a odnést zpátky do doupěte, abychom si ho užili. A tak jsme řádně slavili a podělili se se všemi, kteří k získání pokladu čímkoliv přispěli. Jenže při večerním poděkování bohyni Kalypso za pěkný úlovek jsme zjistili, že poklad je prokletý… No, a pak se to vezlo jedno po druhém. Nejenom, že jsme se pokladu ještě nestihli nabažit, ale podíly všech se musely vrátit, a to do poslední mince. A tak začala honba za získáváním podílů zpět. Plavili jsme se do nejskrytějších koutů Karibiku, potápěli se v zátokách a získávali tak všemožná bohatství, která se tam skrývala, pomáhali jsme papouškovi, aby byl veselejší, zachránili jsme několik námořníků ze ztroskotané lodě, vyráběli jsme vlastní lodičky i s posádkou, se kterými jsme potom uspořádali závody, naučili se pracovat s mapou, buzolou a GPS v telefonu, připravili jsme si spoustu vtipných scének a hudebních vystoupení a taky jsme se dozvěděli zajímavé informace během několika přednášek. V neposlední řadě jsme zvládli odrazit také útok Davyho Jonese a osvobodili jsme tak nejhamižnější z nás od černé tečky, tedy označení toho, pro koho si přijde Kraken. Po tom všem a po shromáždění celého pokladu nazpátek jsme mohli konečně sejmout kletbu. Jenže v noci před naším vytouženým osvobozením nám poklad někdo ukradl. A tak přišel čas na můj kompas, který vystopoval zloděje a my je poté mohli společnými silami porazit, odnést poklad na místo, kde jsme ho vykopali, a konečně se tak zbavit prokletí. A aby vám to nebylo líto, tak jsem dokonce obětoval část své předešlé kořisti, kterou jste si poté podle zásluh rozdělili.

Nu musíš uznat, že to bylo vážně úchvatné čtrnáctidenní dobrodružství. A proto bych tě chtěl… ale ne, už je to tu zase, víš, jak jsem se posledně zmiňoval o tom, že po mě šla hospodská… tak teď si vede i kamarády…

Ahoj, Jack Sparrow

Fotogalerie: Tábor 2017 Piráti z Karibiku