Články

Betlémské světýlko 2017

V neděli 24. prosince se v tlučenské kapličce konalo tradiční rozdávání světýlka z Betléma. Do oficiálního zahájení toho bylo potřeba hodně stihnout – zpěváci měli ještě poslední generálku v klubovně a pak se přesouvali do kapličky a zbytek organizačního týmu mezitím pracoval na přípravě kapličky a stavění stánku.

Ve 14 hodin jsme všechny přítomné uvítali, popřáli jim krásné Vánoce a pak už si slovo převzal náš skautský sbor, který už od září trénoval pod vedením Jirky a Kubajse. I přesto, že jsme letos rozšířili prostor odebráním židlí, bylo náročné se do kapličky dostat. I proto bylo už druhým rokem možné dojít si pro světýlko nejen dovnitř do kapličky, ale také do stánku postaveného vedle ní, kde se zároveň nabízel i teplý čaj.

Zhruba v polovině programu jsme tradičně požádali o vánoční poselství pastora tlučenského sboru, pana Petra Krákoru, který nám každoročně umožňuje tuto akci na Štědrý den uspořádat, za což mu patří obrovský dík. Poté pokračovala dál hudební produkce.

Na závěr, tedy v 15 hodin, nezbývalo než poděkovat našemu sboru, zapalovačům a hlavně veřejnosti za hojnou účast, znovu si popřát krásné prožití Vánoc a mnoho zdraví, štěstí a krásných okamžiků v roce 2018 a pak už jen rychle uklidit stánek a vyrazit vstříc jednomu z nejkrásnějších večerů v roce.

Letošní zájem veřejnosti o akci byl rekordní, o čemž svědčí obrovská fronta, která se táhla podél kapličky. Jsme rádi, že si lidé ve sváteční den přijdou na chvilku odpočinout od příprav, setkat se s přáteli a nasát trochu té vánoční atmosféry.

A my už teď můžeme slíbit, že i příští rok se 24. prosince od 14 do 15 hodin v kapličce budeme těšit na viděnou!

Fotogalerie: Betlémské světýlko 2017