Články

XI. Drakiáda

Rok se s rokem sešel a máme tu již neuvěřitelný XI. ročník drakiády pořádanýstřediskem Krokodýl. Této akci je každoročně vyhrazen říjen a letošní datumpřipadl na sobotu 20. Podzimní drakové dostaveníčko se konalo tradičně od 14:00hod. na tlučenském “letišti”.

Po krátkém úvodním slovíčku Pána jsme se všichniodebrali na létací plochu. Letos byly větrné podmínky opravdu vynikající. První,kdo jich využil byla družina Sněženek, která měla velmi šikovného, malého,létajícího dráčka. Tomu se bohužel do cesty postavil velký strom, ale nakonecvše dobře dopadlo a drak byl spasen. Po třech letech velkého úsilí vzlétl idrak Berušek, který byl vybaven balónky, za které získal nejoriginálnějšíhodraka. Nevím čím to je, ale drak družiny Bobrů nevzlétl. Zato byl nejkrásnějšía dostalo se mu patřičného ohodnocení. Do nebeských výšek se vznesl již historickýBatmen - letos mu “šéfoval” Ondra.
Na závěr bylo vyhodnocení a rozdání rozmanitých cen (např. ananas, meloun,hlavolamy). Každého účastníka čekal sladký bonbónek a potom jsme se rozešlido svých teplých domovů.