Články

Tábor R&R 2017

Byla sobota, 1. července, a na malou louku u Rozněvic dorazilo, doprovázeno letní přeháňkou, několik aut, z nichž vyskákaly skupinky teenagerů a začaly se dožadovat kamionu.

Podivná scénka? Ale vůbec ne. To právě začínal tábor střediska Krokodýl Tlučná. V kamionu bylo naloženo to, v čem jsme měli následující část měsíce přebývat.

Obvyklým zpestřením prvního dne bylo zpoždění kamionu, tentokrát však neobvykle nebylo na vině bahno u brodu, nýbrž chyba v navigaci. Hlavní ale bylo, že kamion dorazil, a my se jali vykládat náklad, což jsme zvládli rychlostí blesku.

Konečně došlo na stavbu – jako první jsme vztyčili hangár-jídelnu a hangár-kuchyni, pak jsme se vrhli na záchody a hangár-sklad. Posledním úkolem dne se stala stavba teepee. Na neděli tak zbyly jen menší dodělávky, jako výkop bio-jámy, vybalení kuchyně a jiného harampádí.

Pondělí byl odpočinkový den, tedy aspoň částečně – ti z nás, kteří měli být na navazujícím dětském táboře součástí družin, se rozdělili do skupin a dostali za úkol stvořit stěžně na bodování. Provedení bylo plně v naší režii, pouze jsme museli zachovat výšku 3 metry plus nějaké drobné na zakopání.

Úterý proběhlo ve znamení stavění stanů. Úsměvy z dobře vykonané práce nám poněkud zmrzly na rtech, když nám bylo oznámeno, že máme 20 minut na sbalení 15 věcí včetně oblečení na sebe. Po uplynutí lhůty jsme znovu byli rozděleni do skupin, ve kterých jsme odcestovali na různá místa mimo tábor, kde jsme strávili noc pod hvězdami. K našemu štěstí byla noc opravdu jasná, a tak jsme se následující den vrátili do tábora bez újmy na zdraví. Celý zbytek středy jsme se pak těšili na večer, na tradiční grilování všeho možného i nemožného.

Ve čtvrtek jsme se naposledy rozdělili do skupin a tvořili lanové překážky, ke kterým jsme pak dostali zpětnou vazbu, hlavně ohledně bezpečnosti. Nové informace jsme pak vstřebávali společně s tortillami u večeře.

Na pátek již žádný program nebyl, jali jsme se tedy poklízet tábor. Odpoledne pak někteří dodělávali stěžně, jiní hráli hry a další se připravovali na sobotní příjezd dětí.

Letošní tábor se skvěle vyvedl a už teď se těším na další rok.

Fotogalerie: Tábor R&R 2017