Články

Obrok 2017

Bojiště v Trutnově se ve dnech 7. až 11. června stalo centrem českého skautingu. Ptáte se proč? Konalo se tu totiž celostátní setkání více než tisícovky roverů a rangers z celé republiky známé pod názvem Obrok. Na takové akci samozřejmě nemohli chybět ani členové a členky Bílého vlka, a tak jsme ve středu v počtu 16 osob úspěšně dorazili ke vstupu. Dostali jsme šátky, pásky na ruku, postavili jsme stany, dodělali společný plakát a pak už jsme se ocitli ve víru nekončícího programu.

A co všechno pro nás bylo nachystáno? Samozřejmě nechyběl zahajovací ceremoniál, společné ranní a večerní nástupy, čtvrteční Služba a Živly, páteční Krinspiro a Velká hra, sobotní VaPro aneb přednášky osobností dle našeho výběru nebo závěrečný ceremoniál. Kromě toho bylo možné každý večer zajít na nějaký koncert (na výběr byl např. Voxel, Fast Food Orchestra, battle skautských kapel či skautská Discoutheque) nebo si zazpívat u táboráku, zavítat na nějakou aktivitu do DoPro stanu, zajít na zajímavý film do promítacího stanu, zastavit se na něco dobrého v krčmě, čajovně, kavárně nebo se zajít zvěčnit do fotokoutku. Zkrátka bylo pořád co dělat, těch pár dní rychle uteklo a v neděli jsme nemohli uvěřit, že už je čas zabalit a vyrazit domů.

Společníkem na cestu nám byly při odjezdu rozdávané Obrokové noviny, které celou akce takhle výstižně shrnuly: „5 880 minut. Přesně tolik času jsme měli na to vytvořit si nová přátelství a odnést si z Obroku, co to jde. Během čtvrtka jsme pomáhali v 54 službách, užili jsme si 1 920 minut inspirace a zajímavých aktivit v rámci Krinspira, naběhali nespočet kilometrů při stavbě nového Trutnova ve Velké hře a setkali se s více než 50 zajímavými osobnostmi. Během 4 večerů se nám podařilo spálit 1 955 polen dřeva a u každého ohně nás sedělo více než 200 dlouho do noci ...“

A nám teď nezbývá než se těšit za 2 roky na další Obrok a do té doby se snažit maximálně využívat energii a inspiraci, kterou nám tahle akce bezpochyby přinesla.

Fotogalerie: Obrok 2017