Články

Prostřeno aneb i na ohni to jde

Protože se blíží prázdniny a s nimi i spousta výletů a spaní pod širákem, řekli jsme si, že by bylo super naučit naše skauty uvařit něco lepšího než instantní polévku, nebo opéct buřta. A proč z toho rovnou neudělat soutěž o nejlepší bramboračku, hlavní jídlo a dezert, že? Tak se taky stalo a my se v neděli 4. června vydali na tlučenskou střelnici připravovat naše skvělé pokrmy.

Každá družina se měla na své schůzce domluvit, co bude vařit a přinést si na to potřebné suroviny. Po vykopání ohnišť a přinesení dřeva začala opravdová magie. Bramboračku pojal každý úplně jinak a tak vznikly tři odlišné polévky na stejném základu, každá chutnala jinak a každá měla své kouzlo. Jako hlavní jídlo jsme dostali na ochutnání těstovinový salát a buřtguláš. Sladkou tečku na závěr měl tvořit dezert, se kterým se kluci poprali přímo delikatesně. Káňata připravila palačinky na milion a dva způsoby, ať už klasicky s Nutellou nebo s rozmačkanou müsli tyčinkou. Bobři připravili banány v čokoládě a Rysové ovocnou mísu. Abychom kluky naučili něco nového, ukázali jsme jim, jak s pomocí toaletního papíru a plechovky tuňáka uvařit v ešusu rýži. Musím uznat, že jsem si moc pochutnal a věřím, že ostatní účastníci taky, hlavně tedy na palačinkách, protože po těch se vždy jen zaprášilo.

Fotogalerie: Prostřeno aneb i na ohni to jde