Aktivity pro veřejnost

Maškarní 2019

V sobotu 2. března se v Restauraci Na Hřišti konal další ročník Maškarního reje pro děti. Akce začínala ve 14:30, kdy už na místě byli připravení skauti a skautky ze střediska Krokodýl Tlučná, kteří celou akci připravovali, obsluha restaurace a také pan Kopejtko s dcerou Karolínou, kteří zajišťovali hudební doprovod a osvětlení. 

Dorazilo a zaregistrovalo se celkem 24 dětí v maskách v doprovodu rodičů či prarodičů. Menší účast oproti předchozím ročníkům byla pravděpodobně způsobena končícími jarními prázdninami. Na úvod byli přivítáni všichni přítomní a zaznělo poděkování obci Tlučná, která akci finančně zaštítila.

V první části odpoledne pro děti byly připraveny různé disciplíny - např. hraní skořápek s kovbojem, stavění komínu či jednoduché stavby podle předlohy z kostek u miminka a malířky, hraní kimovky s pirátkou a letos prvně také skládání puzzle s doktorkou a Pipi Dlouhou punčochou.

Dál v programu nechybělo tančení Ptačího tance ani Makareny, tanec dětí s balónky mezi čely a následně stejná disciplína pro rodiče s dětmi, ze které vznikly opravdu pěkné fotografie. Zbylé balónky, které letos praskaly o něco více než jindy, pak byly vypuštěny mezi tančící děti na parket.

Nechyběla ani židličková, děti ovšem namísto obyčejného obcházení kruhu z židlí chodily jako kačenky, skákaly žabáky nebo po jedné noze. Některé děti bavily přítomné svými neustálými návraty do hry i po vypadnutí nebo neochotou opouštět zabrané židličky.

Jedním z posledních společných programů bylo sbírání korálků, které ztratila princezna. Za tuto pomoc, stejně jako za předchozí programy, děti získaly nějakou tu sladkost.

Nakonec byly ještě jednou otevřeny disciplíny a mezitím se v sále připravovala tombola. Každé z dětí si pak po vylosování svého čísla přišlo vybrat jednu z pěkných cen. A tím kolem třičtvrtě na pět skončila další pěkná akce pro děti.

Na závěr nezbývalo než poděkovat všem přítomným za účast a pozvat účastníky na Pohádkový les, který proběhne v sobotu 1. června.

Ještě jednou díky všem, kteří se na akci podíleli!

Fotogalerie: Maškarní 2019