Aktivity pro veřejnost

Betlémské světýlko 2018

V pondělí 24. prosince naše středisko v místní kapličce opět uspořádalo každoroční rozdávání světla z Betléma spojené se zpíváním vánočních písní.

Pro veřejnost akce začínala ve 14 hodin, ale celá řada z nás se sešla už dříve. Skautský amatérský sbor, který už od října pilně trénoval, si dal sraz dřív proto, aby stihl generální zkoušku. Několik z nás naopak převáželo a následně stavělo skautský stánek vedle kapličky a upravovalo vnitřní prostor pro veřejnost.

Světýlko dorazilo včas, a tak si už chvilku před druhou hodinou mohli lidé přímo v kapličce nebo venku ve stánku nechat zapálit svůj vlastní symbol Vánoc. Venku byl pro zájemce navíc připraven i teplý čaj.

Akce se každoročně těší velkému zájmu a mnoho návštěvníků ji využívá, aby si ještě těsně před Vánoci popřáli s přáteli šťastné a veselé a při poslechu vánočních písní se naladili na tu správnou sváteční vlnu.

Chvilku po 15. hodině akce končila, zpívající byli odměněni potleskem a organizátoři dobrou náladou, která se všude kolem nesla. A pak už nezbývalo než vše uklidit, naposledy si popřát a s blížícím večerem se začít připravovat na štědrovečerní večeři.

Poděkování patří všem, kteří se zapojili do příprav, zejména pak členům a členkám sboru pod vedením Jirky Skřivana a Kubajse a také tlučenskému pastorovi panu Petru Krákorovi, která nám opět umožnil akci uspořádat a také ji doprovodil svým vánočním poselstvím.

Na viděnou opět za rok!

Fotogalerie: Betlémské světýlko 2018