Aktivity pro veřejnost

Maškarní 2017

Rok se s rokem sešel a po únorovém masopustním veselí opět dostaly možnost zařádit si v kostýmech i tlučenské děti. Příležitost bohatě využily v sobotu 5. března, kdy se jich na Maškarním pořádaném obcí sešla čtyřicítka, a to i přesto, že nádherný slunný den lákal spíše k jarním procházkám nebo výletům. V Restauraci Na Hřišti kromě dětí nechyběl ani zbytek tradičních účastníků, a sice skauti a skautky ze střediska Krokodýl Tlučná, kteří zajišťovali program, pan Kopejtko a jeho hudební produkce a v neposlední řadě početné doprovody dětí složené z rodičů, prarodičů a dalších příznivců této akce.

Po registraci všech masek, úvodním přivítání a nastínění programu se děti hned seběhly na taneční parket a zahřály se při taneční rozcvičce. Pak je čekala chvilka na seznámení, během které měly obejít co nejvíc masek na parketu a říct si s nimi jméno a provést jednoduchý taneček. Poté už se otevřely disciplíny, a tak si děti mohly u Japonky zahrát kostky, u Assassina trénovat svůj postřeh a paměť, u kouzelnice si vyzkoušet Nervíky, u kovboje stavět z kostek, u Mexičanky hádat, pod kterým kelímkem je bonbon, a u doktorky hledat brčka v kupce slámy. Za splnění je vždy čekalo něco malého na zub.

Po vyzkoušení všech disciplín některé děti objevily balónky a začaly je rozebírat, což byl ten správný signál k ukončení disciplín a návratu k programu na parketu. Děti měly za úkol během písničky společně nedopustit, aby balónek spadl na zem a při další písničce potom v párech tancovaly s balónky mezi čely. Následovala chvilka volné taneční zábavy a potom se děti společně naučily tančit Ptačí tanec. Nevyužití nezůstali ani rodiče, kteří předvedli své umělecké cítění během soutěže ve vytváření mumií z vlastních dětí a při další hře ochotně schovávali skautský šátek, který děti s vidinou odměny hledaly. A když už měly tak pěkně natrénováno, pokračovaly dalším pátráním, tentokrát po princezniných rozkutálených korálkách. Poslední společnou hrou odpoledne byla oblíbená židličková. Pak už se blížil konec a děti netrpělivě čekaly s čísly v ruce, až bude v tombole vylosované to jejich a budou si moci jít vybrat některou z připravených cen. Nikdo však nemusel být smutný, protože na každého účastníka zde čekala alespoň drobnost.

Na závěr nezbývá než všem poděkovat za účast a těšit se na další společné setkání, třeba v sobotu 3. června na Pohádkovém lese.

Fotogalerie: Maškarní 2017